Рома – Ювентус: Равностоен мач, с под 2.5 гола


Н. Гавазов

Рома – Ювентус: Равностоен мач, с под 2.5 гола

Рома - Ювентус

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 05.05.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Андреа Коломбо

Надеждите на Ювентус за Шампионска лига отново са на линия в неделя на Стадио Олимпико срещу Рома, който се надява да остане в борбата за място в главния европейски клубен турнир.

Ювентус е на трето място с 65 точки. Петият Рома изостава на шест точки от "бианконерите" в надпреварата за Шампионска лига. "Джалоросите" в момента са обвързани с турнира на богатите, но са само с две точки пред шестия Аталанта.

Ювентус завърши наравно 0-0 срещу Милан на "Алианц Ювентус" в последния си мач от Серия А, за да удължи своята серия без загуби до четири (победи 1, равенства 3, загуби 0). Рома също спечели точка в последния си мач от Серия А, като завърши наравно 2-2 на "Стадио Диего Армандо Марадона" срещу Наполи.

Ювентус спечели последната среща в Серия А между клубовете, триумфирайки с 1-0 на стадион Алианц през декември. Единственият гол за "бианконерите" отбеляза Адриен Рабио в 47-ата минута.

В допълнение към завръщането на Зеки Челик след наказание от УЕФА, Диего Йоренте и Леандро Паредес са на разположение на Даниеле Де Роси, след като изтърпяха наказания при равенството на Рома с Наполи миналия уикенд.

Расмус Кристенсен и наетият от Ювентус Дийн Хейсен също се завръщат, тъй като не бяха регистрирани да играят в елиминационните фази на Лига Европа, така че домакинът има много възможности за ротация преди пътуването до Леверкузен следващата седмица.

Пауло Дибала и Ромелу Лукаку бяха незаменими за Рома този сезон. Дибала е водещият голмайстор на отбора с 13 гола, което е пето място в лигата, четири от които бяха решаващите първи в мача. Лукаку е почти толкова впечатляващ с 11 гола, включително четири от началните мачове. Напомняме, че Дибала игра седем сезона за Юве от 2015 до 2022 г., записвайки 293 мача и отбелязвайки 115 гола във всички състезания; той е участвал пряко в 40 гола от само 50 мача в лигата, откакто напусна Торино.

Единственият отсъстващ с контузия ще бъде Алекс Сандро , който е настрани от проблем с прасеца, така че Макс Алегри е настроен да назове 11, подобни на тези, които оставиха Милан без гол при последния мач.

Киеза може да замени Йълдъз, а Уестън Маккени може да влезе на мястото на колегата си от Америка Тимъти Уеа , но не се очакват допълнителни промени. Иначе гостите на Ювентус бяха водени в последната третина от Душан Влахович, който отбеляза 16 гола, включително шест откриващи гола в мача. Той е на второ място по отбелязани голове в лигата през 2023/2024.

Домакинът Рома има 11 победи, три равенства и три загуби този сезон в 17 състезания от Серия А на родна земя. Ювентус има осем победи, пет равенства и четири загуби далеч от дома този сезон в мачове от лигата. "Бианконерите" се стремят да обърнат серия от шест мача без победа като гост (0 победи, 0 равенства, 3 загуби). Те не са печелили като гост от 21 януари срещу Лече.

В последните си шест мача в лигата Рома спечели три, направи две равенства и загуби една. Междувременно Ювентус има една победа, четири равенства и една загуба в последните си шест.

Очакванията са за равностоен мач, чийто изход ще бъде решен от малките детайли. Тук знак "Х" е задължителен, но и не по-малко вероятна е "единицата". Така или иначе голове не бива да очакваме.

Прогноза: Рома – Ювентус 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Масимилиано Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Камбиасо
Маккени
Локатели
Рабио
Костич
Киеза
Влахович
Ел Шаарави
Лукаку
Дибала
Пелегрини
Паредес
Кристанте
Анжелиньо
Ндичка
Манчини
Челик
   
Свилар
 
Рома (Даниеле де Роси)

Обоснована прогноза: Рома - Ювентус 1:1

  Сподели
122