Сампдория може да се завърне в Серия А


Н. Гавазов

Сампдория може да се завърне в Серия А

Сензационна новина пристигна тази сутрин от Италия. Сампдория на теория може да се завърне в Серия А, ако Аталанта бъде изваден от елита и изпратен в по-долна група, заради скандала със залагания. Днес 18 клуба и 26 лица трябва да отговарят на обвиненията, че е имало незаконно залагане и опити да се повлияе на изхода от някои срещи с цел получаване на финансова изгода.

И риска Аталанта да бъде наказана с точки или дори изваждане от Серия А, заради клаузата „косвена отговорност" е съвсем реална.

„На теория Сампдория може да се завърне в елита на мястото на Аталанта, но няма да се заблуждаваме. Следя ситуацията внимателно и единствено може да се надяваме. Във всеки случай, ние ще следваме нашите планове, които са да създадем възможно най-добър отбор в Серия Б. Ако излезе нещо положително, ще има време за празненства", обяснява вицепрезидентът на Сампдория Едоардо Гароне.

Киево също е разследван от Дисциплинарната комисия на ИФС, но Аталанта според предварителната информация е в много по-лоша позиция.

 

  Сподели
86