Класика за Милан срещу Лече (видео)


FUTBOL-TV

Класика за Милан срещу Лече (видео)

Милан постигна класическа победа 3:0 над останалия с 10 футболисти отбор на Лече. Благодарение на този успех грандът от Милано събира 68 точки, оставайки на 9 от лидера и техен голям съперник Интер на 2-ото място. Това е седми пореден успех за "росонерите", дошъл след голове на Кристиан Пулишич, Оливие Жиру и Рафаел Леао, но съдийството днес предизвика доста полемики. Гостите спечелиха четири точки от последните два кръга под ръководството на новия треньор Лука Готи, без да допуснат гол, и приветстваха Ламек Банда обратно в титулярните 11.

Но Милан взе инициативата от първите минути и след една изпусната възможност, в 6-ата минута вече водеха с 1:0. Самуел Чуквуезе дриблира отдясно и се дръпна обратно към дъгата пред наказателното поле, където Пулишич докосна веднъж и с левия крак изпрати топката в далечния ъгъл. Веднага след това вратарят Фалконе на два пъти трябваше да спасява удари на Пулишич и един на Чуквуезе.

Оливие Жиру увеличи преднината на 2:0 в 20-ата минута, макар голът му да беше малко случаен. Ясин Адли центрира от ъглов удар за това попадение.

В последната минута на първата част Лече остана с 10 души, тъй като Никола Кръстович скочи с високо вдигнат крак и удари Чуквуезе в ребрата. Изглеждаше случайно, но изключително нескопосано и опасно, затова реферът избра директен червен картон за черногорския нападател на гостите.

12 минути след началото на второто полувреме гостите протестираха срещу ново съдийско решение, което реално помогна за трети гол на Милан. Понтус Алмквист падна в двубой рамо в рамо с Тео Ернандес, хвана се за главата, когато защитникът го прескочи. Съдията не спря играта, Милан премина в контраатака и веднага вкара чрез Рафаел Леао след центриране на Адли. Футболистите на Лече бяха бесни и президентът Саверио Стики Дамиани нахлу на трибуните, но ВАР не се намеси, тъй като нямаше нарушение.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
89