Милан ще се справи с Лече


Н. Гавазов

Милан ще се справи с Лече

Милан - Лече

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 06.04.2024 г.

Час: 16:00

Съдия: Лука Масими

Домакинът Милан ще се опита да се възползва максимално от домакинското предимство, когато Лече пристигне на стадион "Сан Сиро“ за сблъсък от 3-я кръг на Серия А в събота.

Милан е на второ място с 65 точки, на 14 точки зад първия Интер в 30 мача и на 6 пункта пред третия Ювентус. Милан спечели последния си мач от Серия А с 2:1 на "Артемио Франки" срещу Фиорентина, удължавайки своята непобедена серия до пет (4 победи, 1 равенства, 0 загуби). Интересното е, че всичко с реши в Тоскана в рамките на 7 минути. Лофтъс – Чийк изведе гостите буквално от съблекалнята, но малко след това домакините изравниха. Точен удар на Рафаел Леао сложи точка на спора. Така Леао е участвал пряко в повече голове от всеки друг играч от Серия А през 2024 г. – отбеляза седем пъти и направи шест асистенции – докато не по-малко от четирима члена на отбора на Стефано Пиоли вече достигнаха двуцифрен брой за сезона : Оливие Жиру (14) и Кристиан Пулишич (12) се присъединяват към Леао (11) и Лофтъс-Чийк (10).

Последният мач на Лече в лигата завърши с равенство 0-0 срещу Рома на "Виа дел Маре", оставяйки тима ги на 13-то място с 29 точки. Така южняците записаха една победа, две равенства и три загуби в последните си шест срещи. Апропо, не бива да се лъжем за позицията на Лече – 13-то място звучи добре за отбор като "вълците", но работата е там, че опасната зона е само на 4 точки, а това значи, че хората на Лука Готи няма как да са спокойни за оцеляването си в елита.

Стефано Пиоли отново ще трябва да прави ротации този уикенд, тъй като Рубен Лофтъс-Чийк получи жълт картон при победата над Фиорентина миналата седмица, което доведе до наказание за един мач за намиращия се във форма англичанин.

Милан има средно 2,2 точки на мач с Лофтъс-Чийк на разположение, коефициент, който пада до 1,5 без него, но влиятелният краен защитник Тео Ернандес сега се завръща след наказание и ще замени Алесандро Флоренци на левия фланг.

Въпреки че Пиер Калулу все още е извън терените поради контузия, ветеранът защитник Симон Каяер трябва да е готов.

Междувременно на гостите липсват дългосрочно отсъстващите Кастриот Дермаку и Мохамед Каба , но иначе Готи има пълен състав на свое разположение.

Никола Кръстович и Роберто Пиколи бяха сдвоени заедно в атака последния път, но и друг може да се появи на "Сан Сиро", като Ламек Банда , Реми Оудин и Никола Сансоне.

Когато двата тима се срещнаха за последен път в Серия А, те направиха 2:2 на "Виа дел Маре". Оливие Жиру и Тиджани Рейндерс се записаха за "росонерите". Никола Сансоне и Ламек Банда бяха точни за Салентини.

Милан надделяваа над Лече напоследък, непобеден в последните си 11 мача от Серия А (победи 6 равенства 5 загуби 0), с голова разлика 26-12. Лече търси първата си победа в лигата в мачове между двата клуба от април 2006 г., но точно сега едва ли ще бъде променен векторът.

Домакините от Милан са трудни за побеждаване този сезон с 10 победи, две равенства и само две загуби в 14 състезания от Серия А. "Росонерите" са в разгара на серия от девет мача без загуба у дома (победи 7 равенства 2 загуби 0), датираща от ноември 2023 г. срещу Фиорентина. Лече от своя страна е лош гост този сезон с шест равенства, осем загуби и само една победа в лигата.

За това и очакванията ни са за рутинна победа на Милан.

Прогноза: Милан – Лече 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лече (Лука Готи)
 
Фалконе
   
Джендрей
Понграчич
Баширото
Гало
Алмквист
Рамадани
Блин
Доргу
Банда
Кръстович
Жиру
Леао
Рейндерс
Пулишич
Адли
Бенасер
Ернандес
Тиав
Томори
Калабрия
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Лече 2:0

  Сподели
110