Юве ще повали Дженоа


Н. Гавазов

Юве ще повали Дженоа

Ювентус - Дженоа

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 17.03.2024 г.

Час: 13:30 ч.

Съдия: Антонио Гиуа

След като взе само шест точки от седем мача от Серия А, намиращият се в криза Ювентус загуби хватката си на второ място в класирането и сега посреща аутсайдера Дженоа с надеждата да вземе трите точки преди международната пауза.

"Бианконерите" преживяват много труден период. Загубата от Интер в началото на февруари бе приета с досада и яд, на фона на 14 победи и 3 равенства преди това. Поражението от "нерадзурите" обаче даде старта на отрязък, който е непривичен за торинци. Единствената победа дойде срещу аутсайдера Фрозиноне, при това с 3:2, а равенствата с Аталанта и Верона бяха приети с огромно разочарование.

Освен това хората на Макс Алегри бяха необичайно отворени отзад, а бившите специалисти по чисти мрежи за последно оставиха съперника без гол в края на януари.

"Бианконерите" допуснаха два пъти във всеки от последните си четири мача в лигата - последният път, когато го направиха в пет поредни мача, беше преди повече от 60 години - и само четири отбора са спечелили по-малко точки от края на януари.

Бъдещето на Алегри все още предстои да бъде решено и с няколко способни мениджъри на пазара това лято вторият му период в Торино не е сигурен, че ще продължи след края на сезона.

Но тъй като и второто място, и Купата на Италия все още са в обсега, засега Алегри ще остане на "Алианц Ювентус".

След като си осигури ожесточено равенство 1:1 в обратния мач през декември, Дженоа сега ще търси първата си победа в лигата като гост на Ювентус от 20 опита, от които не по-малко от 15 са завършили с поражение.

Вкарвайки средно само 0,6 гола на мач в този период, "грифоните" ще пътуват до Торино с известно безпокойство, но от друга страна те доказаха колко конкурентни са през  този сезон.

През миналия уикенд хората на Алберто Джилардино загубиха последователни мачове в лигата едва за втори път, откакто спечелиха промоция в най-високия дивизион на Италия, но те все още не са загубили три, откакто се върнаха от Серия Б при първия опит.

Изоставайки с два гола на почивката срещу съперника от средата на таблицата Монца, Дженоа се съвзе след почивката като точни бяха голмайсторът Алберт Гудмундсон и новото популнение от януари Витиня, но все пак претърпяха едва четвърта загуба в лигата на Мараси.

Клубът от Лигурия загуби три от последните си пет мача и на практика отпадна от борбата за класиране в горната половина и е на девет точки пред зоната на отпадане.

Тъй като Адриен Рабио и резервният вратар Матиа Перин се завърнаха към тренировки тази седмица, Макс Алегри може да има и двамата на свое разположение в неделя следобед.

Междувременно отпред Душан Влахович се завърна след наказание, така че трябва да измести Аркадиуш Милик. От мача срещу Дженоа на Мараси през декември, Влахович отбеляза гол във всеки от последните си седем мача срещу отбори в долната половина на класирането на Серия А, отбелязвайки общо 10 гола.

Гостите не изпитват големи кадрови проблеми. Йохан Васкес е на разположение след наказание за един мач, но Стефано Сабели сега изтърпява наказание, а Арън Мартин ще отсъства поради контузия. Ето защо предстоят промени и на двата фланга, където Джед Спенс и наскоро завърналият се Риджчиано Хапс са сред алтернативните опции на Алберто Джилардино.

Ювентус е изправен пред реален шанс да спре пропадането си, тъй като Дженоа е слаб гост. Освен това слабата резултатност на лигурци навън може да попречи на "грифоните" да се възползват от проблемите в защита на Ювентус.

Прогноза: Ювентус – Дженоа 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Дженоа (Алберто Джилардино)
 
Мартинес
   
Де Винтер
Бани
Васкес
Френдруп
Месиас
Бадел
Малиновски
Спенс
Гудмундсон
Ретеги
Влахович
Киеза
Илинг
Рабио
Локатели
Маккени
Камбиасо
Данило
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Масимилиано Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Дженоа 1:0

  Сподели
122