Наполи и Ювентус ще разделят точките


Н. Гавазов

Наполи и Ювентус ще разделят точките

Наполи - Ювентус

Стадион: "Диего Марадона", Неапол

Дата: 03.03.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Маурицио Мариани

В централната среща на Серия А в неделя един срещу друг излизат Наполи и Ювентус.

 След равенствата 1:1 в предишните си три мача с с Дженоа, Барселона и Каляри - действащият шампион в Серия А Наполи отговори, като разби останалия без треньор Сасуоло в сряда вечер с 6:1. Така неаплитанци събраха 40 точки и са на 8-ма позиция в таблицата за класиране, на 8 пункта от 4-я Болоня

Във втория мач от първенството, след като Франческо Калсона замени Валтер Мадзари като старши треньор, на преден план се завърнаха двама основни играчи на "партенопеите": Хвича Кварацхелия отбеляза асистенция, а Виктор Осимген отбеляза хеттрик.

По този начин Осимен стана едва третият играч в историята на клуба, който достига двуцифрен резултат в четири последователни сезона в Серия А - и първият откакто Диего Марадона постигна това постижение през 80-те години.

Ювентус спечели само две точки от четири мача преди гостуването на Фрозиноне миналата седмица, което почти завърши с още един срам за отбора на Алегри.

Въпреки че Душан Влахович вкара два пъти, за да увеличи резултата си до девет гола в лигата само през 2024 г., Юве получи две попадения от Фрозиноне за 2:2 в Торино, като този резултат се запази до редовното време. Все пак Даниеле Ругани донесе две допълнителни точки и прекъсна поредицата от 4 мача без победа на своя отбор.

Така торинци събраха 57 точки и са втори в класирането, на 12 точки от лидера Интер и на 9 пункта пред четвъртия Болоня.

Треньорът на Наполи Франческо Калсона трябва да разполага с всичките си основни хора този уикенд, като новото попълнение Сирил Нгонге   вече пропусна три мача поради мускулно разтежение, а и шведският полузащитник Йенс Каюсте отпадна поради контузия.

Следователно  Виктор Освенхен, който отбеляза пет пъти в три мача след завръщането си от Купата на Африканските нации, ще води нападението.

Подкрепа отново ще бъде осигурена от Матео Политано и Хвича Кварацхелия, последният от които беше пряко замесен в три гола по време на единствената си предишна среща с Ювентус в Неапол, като записа един гол и две асистенции през януари 2023 г.

Междувременно главният стрелец на Юве Душан Влахович отбеляза повече пъти от всеки друг в петте най-добри лиги на Европа от началото на 2024 г., а сръбският нападател ще бъде партньор на Федерико Киеза или Кенан Йълдъз на Стадио "Марадона".

Макс Алегри е изправен пред криза в полузащитата, тъй като контузеното дуо Адриен Рабио и Уестън Маккени се присъединява към наказаната двойка Николо Фаджоли и Пол Погба.

По-добра новина за шефа на "бианконерите" е, че Данило преодоля проблем с глезена и трябва да се подреди в защита заедно с колегата си бразилец Бремер и Федерико Гати или Даниеле Ругани

Последните 11 мача в лигата между Наполи и Ювентус доведоха до пет победи за всеки тим и едно равенство, а срещата тази вечер изглежда много равностойна. Въпреки че шампионите все още намират ритъма си, за Юве ще бъде трудно да напусне Неапол с максимален брой точки.

Прогноза: Наполи – Ювентус 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Масимилиано Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Камбиасо
Мирети
Локатели
Алкарес
Костич
Киеза
Влахович
Кварацхелия
Осимен
Политано
Зелински
Лоботка
Ангуиса
Оливера
Жезуш
Рахмани
Ди Лоренцо
   
Мерет
 
Наполи (Франческо Калсона)

Обоснована прогноза: Наполи - Ювентус 1:1

  Сподели
159