Монца с историческа първа победа над Милан


Н. Гавазов

Монца с историческа първа победа над Милан

Завърши мачът от 22-ия кръг на италианската Серия А, в който Монца прие Милан. Отборите играха на стадион "Комунале Бриантео", като домакините постигнаха историческа първа победа с 4:2.

Домакините имаха преднина от два гола след първото полувреме. И двете попадения паднаха в самия край на полувремето. Първо в 45-ата минута се разписа халфът на Монца Матео Песина, а шест минути по-късно се разписа нападателят на домакините Дани Мота.

В 53-ата минута нападателят на Милан Лука Йович бе изгонен от терена. След 13 минути един гол отбеляза резервата Оливие Жиру . "Росонерите" успяха да изравнят резултата две минути преди края на редовното време на втората част с усилията на Кристиан Пулишич.

Кулминацията се случи в самия край на редовното време - Бондо върна аванса на домакините с чудесен шут от границата на наказателното поле. Първоначално голът не беше признат заради маркирана засада на асистиралата му резерва Даниел Малдини, който е собственост именно на Милан, но ВАР призна попадението.

В последните секунди на 5-минутното добавено време друг преотсъпен от "росонерите“ играч – Коломбо, оформи крайния резултат с удар по земя за четвъртия гол на домакините.

Така третият в класирането Милан пропусна отлична възможност да измести втория Ювентус и вместо това остана с 52 точки или на две от "бианконерите“. Монца пък заема 11-ата позиция с 33 спечелени пункта, като тимът няма поражение в последните си четири мача.

  Сподели
169