Монца – Милан: Над 9.5 корнера и победа за гостите


Н. Гавазов

 Монца – Милан: Над 9.5 корнера и победа за гостите

Монца - Милан

Стадион: "У-Пауър", Монца

Дата: 18.02.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Андреа Коломбо

След пет победи от шест мача във всички турнири, Милан ще се опита да задържи натиска върху първите два в Серия А, когато гостува на Монца тази вечер. Това обаче може да стане само с победа, но проблемът е, че двубоят за "росонерите" ще протече в негостоприемна среда, като допълнителен импулс за домакините с нарасналите амбиции за участие в евротурнирите, както и характерът на срещата, която е със статут на регионално дерби – един от темелите на италианския футбол.

Монца като цяло прави приличен сезон и уверено се справя с основната си задача, намирайки се в средата на таблицата. Не са много отборите, които могат да се похвалят със суха мрежа в три поредни мача за първенство, но точно това направи Монца срещу Сасуоло, Удинезе и Верона. Проблемът обаче е, че тимът отбеляза и само едно попадение, за да победи "неровердите“ у дома. Срещу Удинезе бяха отправени два точни удара, а миналата седмица у дома само веднъж бе уцелена вратата на Верона.

Най-важното е, че с 30 точки тимът на Рафаеле Паладино се намира на 11-ото място в таблицата и вече е на 11 точки от зоната на изпадащите – подобна ситуация дава спокойствие на феновете и им  позволява да гледат към бъдещето с оптимизъм.

Милан като цяло изглежда добре в шампионата и заема третото място в таблицата - ако не бяха издънките през октомври и ноември, то тимът щеше да е в спора за титлата. Тимът на Стефано Пиоли вече изостава с 11 точки от лидера Интер и е трудно да си представим, че може да обърне ситуацията спрямо градския съперник, но "росонерите" са способни да премерят сили за втора позиция с Ювентус, тъй като само две точки ги делят в таблицата.

Миналата седмица на "Сан Сиро“ с 1:0 бе сломен шампионът Наполи, след като Жиру и компания неизменно отбелязваха поне по два гола в предходните пет шампионатни мача. През 2024 година Милан спечели в седем от девет официални срещи, като в четвъртък на практика се класира за осминафинал в Лига Европа, побеждавайки Рен с 3:0 у дома.

Монца отново ще бъде без Самуеле Винято и дългосрочно отсъстващия Джанлука Капрари, но домакините нямат други кадрови проблеми.

Като се има предвид техния импулс, Милан едва ли ще направи много промени този уикенд - особено с предимство от три гола в реванша от плейофите на Лига Европа следващата седмица в Рен.

Капитанът Давиде Калабрия бе изтеглен от неотдавнашната победа над Наполи поради контузия на аддуктора, присъединявайки се към колегите си защитници Пиер Калулу и Фикайо Томори отстрани, но Малик Тиау се появи от резервната скамейка в четвъртък и сега може да получи първо участие като титуляр за повече от два месеца.

Саму Чуквезе се завърна в състава след няколко седмици отсъствие в Нигерия, а Рейндерс ще бъде на разположение, след като изтърпя наказание миналата седмица.

С 11 гола и осем асистенции досега през сезона, Оливие Жиру може да стане първият човек от десетилетие, участвал в 20 резултатни ситуации в Серия А, след като навърши 36 години.

Монца е коварен противник, който на собствен терен допусна само три загуби до тук. Две от тях обаче бяха от Интер и Ювентус, а точно към тези два отбора трябва да причислим и Милан в хода на сезона. Милан – заедно с друг регионален съперник, Аталанта – са двата отбора, от които Монца все още не е взела нито една точка, откакто най-накрая пристигна в Серия А преди две години. Хората на Рафаеле Паладино също така са единствения тим който все още не е успял да победи противник, който заема място в горната половина на класирането този сезон, с мрачна сметка от само четири точки от 11 подобни мача.

Нашето мнение е, че Милан е фаворит в мача и гостите ще прекарат доста време в половината на своя съперник. Вероятно ще видим много корнери в двубоя, така че един от залозите е над 9.5 корнера в срещата.

Също така "бианкоросите" са традиционно силни у дома и са напълно способни да отговорят с един гол при контраатака.

Прогноза: Монца – Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Маурицио Сари)
 
Менян
   
Флоренци
Габия
Тиау
Ернандес
Адли
Рейндерс
Пулишич
Лофтъс - Чийк
Леао
Йович
Коломбо
Колпани
Мота
Зербин
Песина
Галиардини
Бириндели
Калдирола
Мари
Ицо
   
Ди Грегорио
 
Монца (Рафаеле Паладино)

Обоснована прогноза: Монца - Милан 1:2

  Сподели
160