Берлускони обмисля да се откаже от акциите си в Милан


Н. Гавазов

Берлускони обмисля да се откаже от акциите си в Милан

Това, което през миналата седмица се появи като слух в медииното пространство се оказа истина -президентът на Милан Силвио Берлускони обмисля да се откаже от акциите си в клуба, заради огромният финансов удар, който получи. След десетилетие съдебен спор, холдинговата компания на Берлускони „Фининвест", беше осъдена да заплати колосалните 560 милиона евро. Това може да причини дългосрочни финансови загуби на отбора, тъй като президентът трябва първо да реши въпроса с CIR - победителят в конфликта.

Берлускони няма намерение да продава изцяло клуба и активно се търси решение, което да не доведе до продажбата, като гарантира, че финансирането може да остане здраво.

В понеделник се е състояла среща между Берлускони, децата му Марина, която управлява „Фининвест" и Барбара, която е член на борда на Милан и борда на „Фининвест". Обсъждали са се различните варианти: единия е да се разграничи компанията от Милан, което да избегне по-нататъшни проблеми, другият е да се продаде 30% от акциите на арабски консорциум или да се пуснат на фондовата борса в Хонг Конг.

Последните две опции ще укрепят паричните средства

 

  Сподели
77