Обрати, 6 гола, истинско дерби и победа за Интер срещу Рома (видео)


FUTBOL-TV

Обрати, 6 гола, истинско дерби и победа за Интер срещу Рома (видео)

Интер (Милано) сложи край на перфектната серия на новия треньор на Рома Даниеле де Роси и успя да спечели с 4:2, макар да изоставаше в един момент с 1:2. Интер вече има 60 точки на върха в класирането от 23 мача, Ювентус е на 2-ата позиция с 53. Рома, който до момента беше спечелила и трите си мача под ръководството на Де Роси, е на 5-о място с 38.

Намиращият се в отлична форма Маркус Тюрам вкара едно от попаденията за Интер, а също така има и основна заслуга за автогола на Анхелиньо. Иначе Стефан Ел Шаарауи имаше шанса да вкара още след 58 секунди игра, но Ян Зомер направи зрелищно спасяване.

Интер обаче поведе в 17-ата минута при доста спорни обстоятелства. След центриране Федерико Димарко от ъглов удар, върналият се в защита Ромелу Лукаку отклони топката, която попада на главата на Франческо Ачерби и оттам прехвърли вратаря Руи Патрисио. Съдията Марко Гуида беше извикан на монитора отстрани от колегите си от ВАР-екипа да провери дали Маркус Тюрам е в засада в тази ситуация, но се оказа, че това не влияе на играта.

В 28-ата минута обаче Рома изравни благодарение на комбинация между Лоренцо Пелегрини, който центрира от свободен удар, и голов изстрел на Джанлука Манчини с глава от малкото наказателно поле. Минута преди края на първото полувреме Пелегрини блесна с втора асистенция, този път при контраатаки и пас към Ел Шаарауи, пронизал за втори път Ян Зомер.

Но интернистите отвърнаха почти веднага след подновяването на играта. Матео Дармиан се възползва от бързо изпълнение на свободен удар, елиминира Манчини и подаде на Тюрам, който с върха на пръстите си на първа греда вкара за 2:2. В 56-ата минута Интер направи обрат благодарение на автогол на Анхелиньо, който в опита си да изпревари налитащия на топката Тюрам при центриране на Хенрих Мхитарян заби топката в собствената си врата.

Минути по-късно гостите можеха да вкарат четвърти гол, но изстрелът от воле на Бенжамен Павар се отби в гредата. След това в последните минути Рома хвърли всички сили напред, за да стигне поне до равенството и няколко пъти вратарят Зомер имаше сериозна работа. Но в последните минути при контраатака Марко Арнаутович проби и подаде на Алесандро Бастони, който оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
184