Интер остава шампион за 2006 година


Н. Гавазов

Интер остава шампион за 2006 година

Както се очакваше, италианската футболна федерация (FIGC) потвърди, че няма възможност да отмени титлата на Интер от 2006 година, съобщава Sky Italia, позовавайки се на изявление на централата. Както е известно, Ювентус бе лишен от титлите си през 2005 и 2006 година, заради участие в Калчополи, а Интер получи тази от 2006 година. След последните разкрития направени от съда в Неапол, се предполага, че Интер също е участвал в опити да бъдат повлияни съдиите. Това принуди ръководството на „Старата госпожа" да поиска преразглеждане на случая от страна на FIGC.

След консултация с адвокати, изпълнителният комитет на италианската футболна централа заяви, че няма правно основание за отмяна на Скудетото от 2006 година и лишаването на „нерадзурите" от титлата, като причината е изтичането на предвидената от закона петгодишна давност.

„Не е време за бюрокрация, аз за действие. Диалогът ще бъде възстановен, само когато се гарантира равноправие. Ние се борим за надеждност на системата", зави миналата седмица президентът на „бианконерите" Андреа Аниели.

Припомняме ви, че през 2006 година Ювентус бяха понижени в Серия Б, а Милан, Лацио, Фиорентина и Реджина бяха санкционирани с отнемане на точки.

  Сподели
80