Интер ще повали Монца


Н. Гавазов

Интер ще повали Монца

Монца - Интер

Стадион: "Ю - Пауър", Монца

Дата: 13.01.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Антонио Папуано

Интер и Монца ще затворят съботната програма на 20-ти кръг на Серия А.

След като избегна поражение и в двете срещи с Интер през миналия сезон, включително запомнящата се победа с 1-0 на "Сан Сиро", Монца загуби първата среща този сезон с 2:0, като Лаутаро Мартинес записа дубъл.

"Бианкоросите" също така не са спечелили нито един от петте предишни домакински мача срещу своите съседи от Ломбардия във всички състезания, така че сега ще трябва да измислят нещо, ако искат да вземат максимален брой точки.

Въпреки че хората на Рафаеле Паладино почти изпуснаха преднината от три гола във Фрозиноне миналия уикенд, те все пак напуснаха "Бенито Стирпе" с победа с 3:2, която ги остави 11-и в таблицата - много по-близо до топ 6, отколкото до зоната на отпадане на Серия А.

Въпреки това, Монца спечели само четири от своите 25 точки срещу отбори в горната половина на таблицата, а преди гостуването на Интер "бианкоросите" загубиха два от последните си три домакински мача - толкова, колкото и в предишните 13 - Паладино и компания ще се надяват да обърнат тази тенденция, но това в събота вечер може да се окаже трудна задача.

Претендирайки за короната на "Campioni d'Inverno“ (зимен шампион), Интер спечели първия си мач за новата година на "Сан Сиро“ последния път, но бе необходим гол в добавеното време на Давиде Фратези, за да се справи с Верона, която е заплашена от изпадане.

Изглеждаше, че мачът отиваше към равенство 1-1, след като капитанът Лаутаро Мартинес видя ранния си гол да бъде изравнен в 74-ата минута, но намесата на Фратези гарантира на неговия отбор да застане начело в таблицата след 19 мача в лигата.

Не само това, но общо 48 точки е най-добрият резултат на "нерадзурите" на този етап от всяка кампания от 2006-07 г. насам, а впечатляващата голова разлика от +35 поставя нов клубен рекорд.

В 10 от 17 предишни случая Интер водеше Серия А в средата на сезона, като миланци в крайна сметка успяха да си осигурят Скудетото и изглежда, че са в надпревара с два коня с Ювентус, за да претендират за титлата този път.

След леко препъване чрез равенство с Дженоа след четири победи, отборът на Симоне Индзаги бързо се върна, като прекърши Верона, и сега трябва да продължи да набира скорост срещу Монца.

Краткото пътуване на Интер до техните регионални съперници ще бъде последвано от много по-дълго пътуване до Саудитска Арабия за Суперкупата на Италия, а след това гостуването срещу Фиорентина предшества потенциално решаващия сблъсък в Дерби на Италия с Юве следващия месец.

Освен отсъствието на Хуан Куадрадо след операция на ахилеса, Интер няма притеснения за контузии този уикенд, като съставът на Симоне Индзаги също ще бъде подсилен от новопристигналия Таджон Бюканън.

Докато канадският бек трябва да започне на пейката, капитанът Лаутаро Мартинес - който според съобщенията е на път да подпише нов договор - ще започне заедно с Маркус Тюрам в атака.

"Ел Торо“ е участвал в 18 гола в Серия А през този сезон – 16 собствени и две асистенции – така че дубъл срещу Монца ще го накара да достигне до поне 20 гола във всеки от последните четири сезона. В петте най-добри лиги на Европа Мохамед Салах , Килиан Мбапе и Хари Кейн са единствените, които са правили това.

Междувременно Монца трябва да се справи без вратаря Микеле Ди Грегорио през следващите няколко седмици, след като възпитаникът на Интер получи контузия на бедрото във Фрозиноне. Така  неопитната резерва Алесандро Сорентино ще замести титуляра.

Интер отбеляза гол в 27 последователни мача от Серия А - последният им нулев двубой в лигата случайно дойде срещу Монца през април 2023 г. - и имаме всички основания да предположим, че тази серия трябва ще продължи. Що се отнася до резултата в мача, "нерадзурите" разполагат с по-голямо качество на състава и имат големи шансове да постигнат победи преди пътуването до Саудитска Арабия.

Прогноза: Монца - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Павар
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Мота
Карбони
Колпани
Киурия
Песиня
Галиардини
Бириндели
Калдирола
Пабло Мари
Д'Амброзио
   
Сорентино
 
Монца (Рафаеле Паладино)

Обоснована прогноза: Монца - Интер 1:2

  Сподели
142