Ювентус предложи 52 милиона евро за Тевес


Н. Гавазов

Ювентус предложи 52 милиона евро за Тевес

От бразилския Коринтианс потвърдиха, че Ювентус е влязъл в борбата за подписа на нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес с колосалното и изненадващо предложение от 45 милиона паунда. Както е известно, аржентинският национал наскоро даде да се разбере, че желае да се завърне в родината си, където се намират двете му деца и поиска от ръководството на „гражданите" да бъде обявен за продажба.

Клубът от Ийстланд реагира веднага, обявявайки цена от 50 милиона паунда за нападателя, за когото преминаването в клуб в континентална Европа изглеждаше единствената алтернатива, докато Коринтианс не излезе с предложение за покупката му - според неофициални източници става дума за оферта от 35 милиона паунда, която не бе потвърдена официално от бразилците.

Ювентус от началото на лятото преследва нападателя на Атлетико Мадрид Агуеро, за когото „дюшекчиите" настояват да получат 45 милиона евро, но който също така е силно свързван и с преминаване в Сити.

Днес, президентът на Коринтианс Андрес Санчес потвърди появилите се вчера слухове, че Ювентус се включва в борбата за подписа на Карлос Тевес, но побърза да заяви, че неговия клуб не смята да увеличава своето предложение, разчитайки основно на това, че аржентинецът не желае да играе в който и да е европейски отбор.

„Нищо не се е променило. Манчестър Сити трябва да реши дали да го продаде или не. Имаме надежди да се преборим за него въпреки, че Ювентус предложи за него 52 милиона евро (Б.ред. - 45млн. паунда). Продължавам да сънувам. Направеното предложение от италианците силно ме изненада, но сега всичко зависи от Сити. Ако аз съм президент на клуба, ще го продам, защото думата на играча трябва да се чува. Вие виждате, че иска ли играч да напусне, той така или иначе го прави. Договорите са за това, да бъдат нарушавани", цитира АР думите на Санчес.

 

  Сподели
85