Милан няма да има проблеми с Емполи


Н. Гавазов

Милан няма да има проблеми с Емполи

Емполи - Милан

Стадион: "Карло Кастелани", Емполи

Дата: 07.01.2024 г.

Час: 13:30 ч.

Съдия: Федерико Ла Пеня

След като започна 2024 г. с победа, Милан ще се стреми да продължи възхода си, когато гостува на борещия се в Серия А Емполи на "Стадио Карло Кастелани" в ранния неделен следобед. "Росонерите" си осигуриха място в четвъртфиналите на Купата на Италия в средата на седмицата и сега ще се опитат да развият този успех и във вътрешното първенство.

Наставникът на Емполи Аурелио Андреацоли се намира в затруднено положение, след като работата му отново е в грешния край на класирането на Серия А.

След като загуби от Лацио и след това завърши наравно с конкурента Каляри от двете страни на Коледа, Емполи затъна в зоната на отпадане, само на една точка над последния Салернитана.

В петте най-добри европейски лиги само Алмерия (24) загуби повече мачове от Емполи през 2023 г.

През този сезон нито един отбор не е спечелил по-малко точки от домакински мачове в първенството на Италия (пет) и са записали най-малко голове като домакини (също пет). Тази липса на огнева мощ следва тенденция: Емполи не успя да отбележи в не по-малко от 23 мача миналата година.

Последният играч на Емполи, отбелязал гол където и да е, бе Матео Канчелиери в началото на декември и освен автогол срещу Лече отборът от Тоскана не успя да намери мрежата оттогава.

След като спечелиха четири от последните си шест мача в лигата, след поредица от четири мача без победа, Милан надгради положителния си край на 2023 г., като победи Каляри във вторник вечер.

Треньорът под обстрел Стефано Пиоли използва нестандартен стартов състав за сблъсъка от 1/8-финалите на Купата на Италия с тима от Сардиния, в който "росонерите" стигнаха до удобно 4 :1 победа на Сан Сиро.

Що се отнася до Серия А, там Милан записа две победи и равенство на гости на Салернитана в последните си три сблъсъка и успя да задържи третото място, изоставайки от лидера Интер с 12 точки.

Въпреки че "росонерите" не са побеждавали в четири мача като гост преди утрешното пътуване до Тоскана, те все пак ще пристигнат в Емполи като силен фаворит за победа, като се има предвид невероятната поредица от резултати на "Стадио Кастелани" през годините.

Миланци все още не са загубили нито един мач от Серия А на домашната арена на Емполи, с осем победи и седем равенства от 15 предишни визити, така че всичко по-малко от максималните точки отново ще насочи фокуса към Пиоли.

След като направи многобройни промени за двубоя за Купата срещу Каляри, Стефано Пиоли вероятно ще избере най-силният си състав в неделя.

Въпреки че все още е изправен пред дълъг списък с отсъстващи, Пиоли вече може да се обърне към Матео Габия, който се завърна от наема си във Виляреал и може да играе в центъра на защитата. Това ще позволи на Тео Ернандес да се върне към любимата си роля на ляв бек, докато Фикайо Томори, Малик Тиау и Пиер Калулу остават встрани.

Исмаел Бенасер и Саму Чуквуезе заминаха за Кот д'Ивоар за Купата на Африканските нации, докато Томазо Побега няма да се завърне от контузия в бедрото до април.

Междувременно домакините на "росонерите" също нямат няколко защитници: Емполи не само ще бъде без контузеното дуо Симоне Бастони и Джузепе Пецела , но и Бартош Берешински е възпрепятстван от проблем с бедрото, а левият бек Либерато Какаче трябва да изтърпи наказание.

Всичко сочи към победа на Милан. Домакините имат огромни проблеми с реализацията, а сега ще трябва да се справят и с кадрови проблеми в защита. А отсреща е отбор като Милан, който има класата и превъзхожда съперника си във всички линии.

Прогноза: Емполи - Милан 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Калабриа
Кяер
Габия
Хернандес
Адли
Рейндерс
Пулишич
Лофтъс - Чийк
Леао
Жиру
Капуто
Камбиаги
Балданзи
Малех
Граси
Фацини
Луперто
Валукевич
Исмаили
Ебуехи
   
Каприеле
 
Емполи (Аурелио Андреацоли)

Обоснована прогноза: Емполи - Милан 0:2

  Сподели
177