Интер ще прегази Верона


Н. Гавазов

Интер ще прегази Верона

Интер - Верона

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 06.01.2024 г.

Час: 13:30 ч.

Съдия: Михаел Фабри

Търсейки короната на "зимни шампиони“, Интер е домакин на Хелас Верона в мач от 19-ти кръг на Серия А.

Една точка на "Сан Сиро" би позволила на Интер да оглави таблицата след 19 мача, но "нерадзурите" едва ли ще помислят да проявят милост към застрашените от изпадане гости.

Въпреки че в крайна сметка пропуснаха както надпреварата за Скудетото, така и финала на Шампионска лига, Интер се наслади на грандиозна 2023 г., спечелвайки най-много мачове от Серия А (27); в петте най-добри лиги на Европа само Манчестър Сити (29) успя да запише повече.

В последния си мач за 2023 г. отборът на Симоне Индзаги посети Дженоа, опитвайки се да увеличи преднината си на върха в Серия А, но въпреки това, равенството 1:1 в Мараси доведе до намаляване на преднината им от четири точки пред най-близкия съперник Ювентус на две.

Със значително превъзходна голова разлика, Интер все още ще претендира за неофициалната титла "Campioni d'Inverno“ (зимен шампион), като вземе дори една точка този уикенд, когато италианският първенец достигне половината си етап.

След като се препънаха след поредица от четири победи, обаче, те ще се стремят да наложат отново своя авторитет, като победят гости, които просто се разпадат, когато пристигнат на "Сан Сиро".

След като се сблъскаха с Рома, Фрозиноне, Удинезе и Лече, "нерадзурите" спечелиха последните си четири шампионатни мача на миланска земя, без да допуснат нито един гол, така че Индзаги ще очаква хората му да удължат доминацията си над Хелас Верона в събота.

В допълнение към претърпените три поредни загуби без гол срещу Интер през последните няколко сезона, Верона бе бита 21 пъти и завърши наравно 11 срещу своите утрешни съперници, като не успя да спечели веднъж.

Следователно хората на Марко Барони предприемат краткото пътуване до Милано повече с надежда, отколкото с очакване да направят нещо - особено като се имат предвид последните им резултати.

Въпреки че си осигуриха решаваща победа над изпадащия съперник Каляри точно преди Коледа - слагайки край на четиримесечното чакане за успех в Серия А - Хелас постепенно се смъкна надолу в класирането, а поражението с 1:0 у дома от последния Салернитана показва, че тимът има сериозни проблеми.

Верона е втори по най-малко отбелязани голове във висшия дивизион този сезон (15), само повече от Емполи (10) и след като не успяха да разпечатат мрежата в пет от последните си седем мача като гост, шансовете за тях за някакъв успех са нищожни.

Тъй като капитанът на Интер Лаутаро Мартинес и крилото Федерико Димарко се завърнаха към пълни тренировки, и двамата ще бъдат на разположение на Симоне Индзаги за ранния старт в събота, което може би ще доведе до промяна в предни позиции. Ако Мартинес се върне в титулярните 11, Марко Арнаутович - който вкара първия си гол след завръщането си в клуба срещу Дженоа - ще пропусне.

Бенджамин Павар също участва в състезанието, след като наскоро се появи за първи път като резерва, след като получи контузия в началото на ноември.

Следователно Дензъл Дъмфрис и Матео Дармиан ще се борят за място на десния фланг на домакините, а Димарко - бивш нает от Верона - ще замени Карлос Аугусто отляво.

Междувременно Марко Барони може да има сравнително малко контузии, които да го притесняват, но след отварянето на трансферния прозорец Исак Хиен вече напусна за Аталанта БК, Мартин Хонгла е готов да се присъедини към Гранада, а Филипо Терачиано може да премине към Милан.

Белгийският нападател Сирил Нгонге , който е водещият голмайстор на Верона с пет гола от 17 мача този сезон, също привлече голям интерес, но все пак трябва да започне от дясното крило, в подкрепа на ветерана нападател Милан Джурич.

След като изтърпя наказание миналата седмица, Ондрей Дуда се завръща в халфовата линия на, най-вероятно на мястото на Хонгла.

Текущата форма на Интер и статистиката са в полза на домакините преди срещата с Вероня, която няма сили отпред и крехка отзад.

Следователно съветът ни е да заложим на победа за Интер, като интригата тук е в броя на отбелязаните голове и голмайсторите в мача.

Прогноза: Интер - Верона 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Верона (Марко Барони)
 
Монтипо
   
Чачуа
Давидович
Маняни
Доиг
Дуда
Фолоруншо
Нгонге
Суслов
Лазович
Джурич
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дармиан
Бастони
Ачерби
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Верона 3:0

  Сподели
138