Клубовете от Серия А губят лиценз, ако не напуснат Суперлигата?


Н. Гавазов

Клубовете от Серия А губят лиценз, ако не напуснат Суперлигата?

Италианската футболна федерация (FIGC) създаде нова лицензионна система за клубовете от Серия А, която няма да им позволи да участват в шампионата, без да откажат да участват в проекта Суперлига. Това съобщава Calcio e Finanza.

Според източника, миналата седмица Италианската футболна федерация (FIGC) единодушно е одобрила нова национална система за лицензиране за 2024-2025 г. Документът определя датата, до която клубовете ще трябва да кандидатстват за участие в следващото състезание от Серия А, както и ангажимент да не участват в състезания, различни от организираните от ФИФА , УЕФА и FIGC. В противен случай клубовете може да не получат право да участват в Серия А.

Припомняме, че единственият клуб, който се изказа положително за Суперлигата, бе Наполи. В момента в списъка на участниците в Суперлигата са само испанските Барселона и Реал Мадрид. В първите два дни след решението на Европейския съд за незаконната забрана на Суперлигата 21 клуба от топ 5 лиги отказаха да се присъединят към проекта.

  Сподели
180