Мадзари: Очаква ни труден мач


Н. Гавазов

Мадзари: Очаква ни труден мач

Старши-треньорът на Наполи Валтер Мадзари разговаря с журналисти преди срещата с Монца от 18-я кръг на Серия А.

"Благодаря на феновете. Знам, че стадионът ще бъде разпродаден, така че съм щастлив да знам, че нашите тифози ще ни подкрепят. Както знаете, няколко играчи са извън строя, но трябва да изиграем страхотен мач. Утрешният двубой ще бъде труден. Лацио използва нашата схема, а имаха проблеми срещу Монца, които играят добре, докато Рафаеле Паладино е отличен треньор. Станислав Лоботка ще стартира, ако е в кондиция. Ако ли не, имам доверие в Йенс Каюсте, който ще стане наистина силен играч. Имам чувството, че той може да започне на тази позиция вместо Андре-Франк Замбо Ангиса. Йеспер Линдстрьом не може да изиграе 90 минути, така че ще започне като резерва и ще влезе в игра през втората част.

Не мисля за трансфери. Не очаквам революция, тъй като това не е нещо, което можеш да направиш през януари. Знаете, че предпочитам клубът да говори за трансферите. Аз искам да помогна на играчите да си възвърнат увереността от миналия сезон. Трябва да сме балансирани и да избягваме грешките. Дойдох тук да помагам и искам да го правя до самия край. Боли ме, че не успяхме да спечелим още две-три точки, които щяха да ни помогнат. Заслужавахме нещо повече от мачовете срещу Ювентус (0:1) и Рома (0:2). Докторът ни ми каза, че възстановяването на Натан ще отнеме месец и половина, така че той няма да се върне скоро.

Виктор Осимен? Може би той усети напрежението след неговия чудесен сезон. За съжаление, той тъкмо се завърна след контузия, а сега ще играе за Купата на африканските нации. Прощавам му за червения картон срещу Рома, защото трябва да го защитаваме. Харесвам както Осимен, така и Джакомо Распадори, но да играят заедно означава да променим схемата ни. Трябва ни и нападател от пейката, така че ще видим кой ще бъде титуляр утре. Червеният картон на Матео Политано? Някои реакции ме карат да разбера, че играчите имат огън вътре в себе си, но не го използват правилно. Политано е фантастичен, но беше раздразнителен срещу Рома, защото искаше да победим. Той желаеше да вкара и да спечелим и затова реагира така, но момчето беше отдадено на тима“, заяви Мадзари.

  Сподели
115