Роден национал с 60 минути за тима си в Серия Б


FUTBOL-TV

Роден национал с 60 минути за тима си в Серия Б

Младият български защитник Димо Кръстев започна като титуляр за тима си Катандзаро в първенството на италианската Серия В, но южняците отстъпиха с 0:1 като гости на Реджана в 19-ия кръг. Кръстев остана на терена до 62-ата минута, когато беше заменен от словенеца Лука Крайнц.

Това беше първи шампионатен мач за 20-годишния бургазлия за тима на Катандзаро, като до момента беше играл само в срещи за купата на Италия. Домакините стигнаха до успеха благодарение на гола на швейцареца Натан Гирма в 41-ата минута.

Кръстев можеше да се разпише малко преди да бъде заменен, но се размина с топката при центриране от дясно. В 25-ата минута на първата част домакините имаха плахи претенции за дузпа, виждайки фаул на българина срещу Пираньоло, но реферът и хората от стаята за видеопомощ (ВАР) изобщо не реагираха.

В края на срещата гостите от Катандзаро натиснаха, за да потърсят равенство, но така и не стигнаха до голов удар. Така те търпят трета поредна загуба и с 30 точки слязоха на 6-о място. От своя страна Реджана постигна втори успех и с 23 точки е на 10-ата позиция. На върха е Парма с 38, пред Венеция с 34.

  Сподели
82