Интер ще се завърне на пътя на победите


Н. Гавазов

Интер ще се завърне на пътя на победите

Интер - Лече

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 23.12.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Матео Марченаро

Лидерът в Серия А Интер се стреми да продължи впечатляващата си серия в лигата, когато посрещне Лече на "Сан Сиро" в предпоследния си мач за годината.

Отборът на Симоне Индзаги бе изненадан в Купата на Италия в сряда вечерта, когато загуби от Болоня и няма никакво съмнение, че миланци ще се опитат да се завърнат на победния път.

За да сме справедливи ще кажем, че "нерадзурите" доминираха през всичките 90 минути срещу "рособлу", но домакините така и не успяха да вкарат в редовното време. Така се стигна до продължения, в които Карлос Аугусто изведе миланци в 92-та минута, преди попаденията на Сам Беукема и Дан Ндойе.

Сега хората на Индзаги се завръщат в Серия А в последния си мач на "Сан Сиро" за тази година, с три поредни победи във вътрешното първенство, в това число на гости на Наполи (3:0) и Лацио (2:0). Така Интер се укрепи на първо място в таблицата за класиране, на 4 точки пред втория Ювентус и на 8 пункта пред третия Милан.

Що се отнася до Лече, предишните резултати на тима навън не предвещават нищо добро в навечерието на съботния мач срещу лидера в таблицата.

Въпреки че хората на Роберто Д'Аверса не са губили в пет последователни игрови седмици, невъзможността да постигнат победи при пътуванията си поставя гостуващия тим в неравностойно положение при гостуването на "Сан Сиро".

Само Болоня (шест) имат повече равенства от петте безизходни мача на Лече при гостувания.

В същото време събота е още един шанс за "вълците" да продължат серията от голове в четири последователни гостувания.

Иначе Лече пристига тук след победа с 2:1 над Фрозиноне, в много нервен мач, победата в който дойде в 89-та минута. Така южняците събраха 20 точки и се намират на 12 точки в таблицата за класиране.

Мартинес е под съмнение за мача в събота, след като напусна срещу Болоня в сряда със съмнение за контузия на бедрото, а това означава, че  евентуален титуляр ще еМарко Арнаутович заедно с Маркус Тюрам.

Интер е без контузения квартет Хуан Куадрадо, Стефан де Врий, Дензъл Дъмфрис и Алексис Санчес.

Понтус Алмквист не се очаква да участва за гостите, докато Патрик Доргу , Хамза Рафия и Марин Понграчич са готови за гостуването на Интер в събота.

Въпреки че не отбеляза гол при първата победа на Лече в лигата от пет, Ламек Банда направи изключителен мач срещу Фрозиноне и широкият нападател трябва да започне на "Сан Сиро".

Очакваме Интер да доминира в срещата и въпреки отсъствието на Мартинес, домакините имат достатъчно класа, позволяваща им да пречупят съперника си.

Прогноза: Интер - Лече 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194