Ювентус ще излъже Фрозиноне


Н. Гавазов

Ювентус ще излъже Фрозиноне

Фрозиноне - Ювентус

Стадион: "Бенито Стирпе", Фрозиноне

Дата: 23.12.2023 г.

Час: 13:30

Съдия: Маурицио Мариани

След като направиха невероятен удар за Купата в средата на седмицата, Фрозиноне ще продължи кампанията си в Серия А в събота, когато приеме Ювентус в мач от 17-я кръг на Серия А.

Младият отбор на "канарите" - до голяма степен съставен от неопитни наети играчи от по-големи клубове - победи носителите на Скудетото във вторник вечерта, постигайки успех с 4:0 на Стадио "Марадона".

Полузащитникът Енцо Баренечеа - взет назаем за сезон от Ювентус - откри гола в средата на второто полувреме, а дузпа в добавеното време, реализирана от Уалид Чедира срещу неговия клуб-майка, бе третият смъртоносен удар на Фрозиноне в двубой, в който те победиха Наполи първи път.

Сега колективът на Еузебио Ди Франческо трябва да насочи своя поглед към Серия А, където нещата не са много добри, тъй като успехът в Неапол идва на гърба на поражения от Милан и Лече, отдвете страни на равенство с Торино, а това доведе до загуба на места за "канарите".

Независимо от това, победителят в Серия В през миналия сезон е 14-ти и на 7 точки от опасната зона.

Ювентус също се възползва от лошия късмет на Наполи, когато победи южния си съперник с 1-0 в Торино по-рано този месец, но след като продължи ползотворната серия от победи с по един гол, хората на Макс Алегри се препънаха в Лигурия. Дузпата на Федерико Киеза през първото полувреме на двубоя на "Луиджи Ферарис" получи отговор три минути след подновяването на играта - интелигентна комбинация на Дженоа бе завършена от Алберт Гудмундсон и в крайна сметка торинци трябваше да се задоволят с точка срещу втория през миналия сезон в Серия В.

В резултат на това "бианконерите" изостават с четири точки от Интер преди последния си мач преди Коледа, който пък идва преди домакинския мач срещу Рома на 30 декември.

Без европейски ангажименти, играчите на Ювентус имат възможност да се съсредоточат върху тренировките и правилното разпределение на времето, така че връщането на Скудетото е съвсем реална цел за торинци.

Фрозиноне е без услугите на контузените Лука Мацители , Рикардо Маркица и Рение, докато Калеб Околи трябва да изтърпи наказание, след като получи нов жълт картон при загубата с 1:2 от Лече миналата седмица.

Кайо Хорхе, собственост на Ювентус, трябва да започне срещу своя клуб-майка.

След като направи редица промени в средата на седмицата, Еузебио Ди Франческо ще се завърне към по-познат състав, като водещият голмайстор Матиас Соуле - също нает от Юве - ще се завърне в предната тройка на домакините. Последният има общо 72 удара и създадени положения този сезон, по-малко от дуото на Наполи Матео Политано (73) и Хвича Кварацхелия (77), и с 50 повече от всеки друг играч на Фрозиноне.

Един недостатък на отсъствието от Европа е липсата на шансове за резервите да оставят отпечатък и да подобрят формата си, но Макс Алегри може да направи една или две промени в своя Ювентус XI в събота.

След като бе ограничен до поредица от епизодични изяви, Аркадиуш Милик може да бъде сдвоен с голмайстора Федерико Киеза в предни позиции - особено след като Душан Влахович все още не е намерил своя ритъм.

Италианският нападател Мойс Кийн се присъединява към Матиа Де Шилио в лазарета, заедно с наказаната двойка Пол Погба и Николо Фаджоли, но Адриен Рабио е готов да преодолее контузия в реброто и може да измести Фабио Мирети от халфовата линия на гостите.

Фрозиноне се оказа корав отбор и няма съмнение, че ще затрудни именития си съперник, но Ювентус има опита, майсторството и търпението да излъже младоците на Ди Франческо.

Прогноза: Фрозиноне - Ювентус 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192