Милан едва спаси точката в нервен мач с последния в класирането


FUTBOL-TV

Милан едва спаси точката в нервен мач с последния в класирането

Салернитана бе близо до впечатляващ успех над гостуващия Милан, но в крайна сметка двата тима завършиха наравно - 2:2 на стадион "Ареки" в мача от в 17-ия кръг на Серия А. Домакините бяха близо до успеха и то чрез обрат, но късен гол спаси точката за "росонерите".

Фикайо Томори бе точен в 17-ата минута, давайки заявка накъде ще тръгне мача. Английският защитник засече отблизо центриране на Леао и вкара третото си попадение в шампионата през тази кампания.

Малко по-рано "червено-черните" имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Леговски, но такава не бе дадена.

Капитанът Федерико Фасио изравни с хубав гол с глава в 42-ата минута.  След един корнер той се извиси над всички, след като Кяер го изпусна и така равенството бе възстановено.

Преди това Майк Менян трябваше на няколко пъти да спасява вратата си. Стражът обаче допусна грешка в 63-ата минута, като не се намеси добре при удар на Антонио Кандрева и домакините стигнаха до обрат. 

В края на мача на Беноа Костил му се отвори работа и той на няколко пъти направи спасявания. В 91-ата минута обаче Йович  от воле засече подаване с глава на Жиру и изравни. 

В оставащите минути и пред Майк Менян имаше интересни положения, а в самия край се стигна до грозни сцени между Флоренци и резервната скамейка на домакините. В крайна сметка реферът показа червен картон на Винченцо Фиорило.

  Сподели
184