Милан ще прегази Салернитана


Н. Гавазов

Милан ще прегази Салернитана

Салернитана - Милан

Стадион: "Аречи", Салерно

Дата: 22.12.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Даниеле Довери

Милан пътува до "Стадио Аречи" за последния си мач преди Коледа в петък, срещу последния в таблицата Салернитана.

Интригата е, че наставникът на южняците Филипо Индзаги застава срещу тима, в който прекара по-голямата част от кариерата си на играч и за кратко като треньор.

Приятелството и милите спомени обаче ще трябва да излязат през прозореца за Индзаги, тъй като той се зае с неблагодарната задача да спаси южняците.

Филипо спечели само пет точки в осемте мача, откакто пое ръководството на Салернитана, оставяйки ги на пет точки от спасителния бряг.

Само два клуба са оставали с толкова малко точки, колкото Салернитана на този етап, но те бяха един от тях след чудотворното си оцеляване под ръководството на Давиде Никола през 2021-22.

Тъй като са на дъното на таблицата, не е изненада да видим Салернитана с най-лошото постижение в защита в лигата и сега са без суха мрежа в 19 мача от Серия А.

Ще бъде трудна задача да спреш отбор на Милан, който се оказва единственият колектив, способен се бори с първите два тима в Италия.

Въпреки че изостават с пет точки от втория Ювентус и с осем от съперника си Интер на върха, Милан все още се оказва с буфер от пет точки в челната четворка, което означава, че надеждите им за футбол в Шампионска лига през следващия сезон изглеждат силни, след като бяха елиминиран в шести мач миналата седмица въпреки победата над Нюкасъл Юнайтед.

Добрата форма в атакуващата третина беше силната страна на Милан през този сезон и те добавиха още три гола при впечатляващата победа над Монца миналия уикенд, като Интер беше единственият отбор, отбелязал повече голове в лигата досега.

Разочароващите поражения обаче са нещо обичайно за отбора на Стефано Пиоли, като загубата у дома от Удинезе - все още единствената им победа за сезона - и начинът, по който Борусия Дортмунд дойде на "Сан Сиро" и се справи с росонерите.

Последните им два мача като гост в лигата също се оказаха безплодни, тъй като неудовлетворителното равенство в Лече беше последвано от късна загуба в Бергамо срещу Аталанта БК.

Въпреки всичките си проблеми, Салернитана се оказа труден опонент за Милан, като "росонерите" спечелиха само два пъти в четири срещи след промоцията им.

Индзаги ще има да избира от по-голямата част от състава си, като Федерико Фацио се завръща от наказанието, след като беше изгонен на пейката при загубата им от Болоня.

Мексиканският вратар Гийермо Очоа е единственият отсъстващ с контузия за домакините, тъй като 38-годишният играч е аут с проблем с рамото, възникнал по време на национално задължение миналия месец.

Мениджърът се върна към четирима отзад в сблъсъка с Аталанта и въпреки загубата с 4-1, Салернитана започна добре и водеше на полувремето, така че Индзаги вероятно ще се придържа към това тук, което означава, че Матео Ловато може да остане резерва.

Томазо Побега представлява ново безпокойство за контузия за Милан, тъй като халфът напусна през първото полувреме на сблъсъка срещу Монца с контузия на подколянното сухожилие.

Очаква се Юнус Муса да се завърне след болест, като американецът трябва да заеме мястото си в халфовата линия на Милан заедно с Тиджани Рейндерс и Рубен Лофтъс-Чийк .

Въпреки това все още има много контузии, с които Пиоли трябва да се справи  като Ноа Малик Тиау и Пиер Калулу.

Като положителна бележка, капитанът Давиде Калабрия ще се завърне от наказанието след изгонването му в Бергамо и трябва да започне от десния бек.

Милан е много силен в атака и трябва да се възползва от крехката защита на Салернитана и да запише удобна победа за втора поредна седмица тук.

Прогноза: Салернитана - Милан 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Калабриа
Кяер
Томори
Хернандес
Рейндърс
Муса
Лофтъс-Чийк
Пулишич
Жиру
Леао
Чауна
Диа
Кандрева
Мартегани
Кулибали
Маджоре
Мацоки
Пирола
Гьомбер
Данилюк
   
Костил
 
Салернитана (Филипо Индзаги)

Обоснована прогноза: Салернитана - Милан 0:2

  Сподели
164