Интер ще покори "Олимпико"


Н. Гавазов

Интер ще покори

Лацио - Интер

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 17.12.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Фабио Мареска

След като изиграха последните си мачове от групите на Шампионската лига в средата на седмицата, Лацио и Интер Милано се събират на "Стадио Олимпико" в неделя вечер, за да се  изправят един срещу друг в двубой от 16-я кръг на Серия А.

В борба за първото място в група Е на Шампионска лига накара Лацио да се изправи срещу Атлетико Мадрид в испанската столица по-рано тази седмица, като само една точка разделяше двата отбора преди началото.

Римският клуб не успя да навакса изоставането си след поражение с 2:0, което го нареди на второ място в крайното класиране на групата.

"Бианкочелести" не впечатлиха на "Метрополитано", само няколко дни след като се подхлъзнаха отново в Серия А, когато позволиха на Хелас Верона да изравни и след това да задържи точката.

След три последователни чисти мрежи, Лацио вече допусна три гола в два мача и събра само 21 точки от първите 15 кръга за първи път от 2015 г., изоставайки на 4 точки от топ 6.

Интер, който е без победа над Лацио в Рим от октомври 2018 г., губейки в три от четири последователни срещи в лигата, ще се стреми да промени тенденцията, когато пристигне в столицата този уикенд.

Симоне Индзаги отново се завръща в бившия си клуб, където се радваше на ползотворна кариера на играч и след това ръководеше 197 мача от Серия А като треньор между 2016 г. и 2021 г., като сегашният му отбор е на върха купчината в Италия и изглежда готов за успех този сезон.

"Нерадзурите", които са победители в Купата на Италия и финалисти в Шампионска лига през миналия сезон, също потвърдиха мястото си в плейофите на главния европейски клубен турнир още преди последния двубой в групата с Реал Сосиедад, който завърши при резултат 0:0.

Водейки пред втория Ювентус с една точка в Серия А, Интер записа повече победи, комбинирани с чиста мрежа (10), отколкото всеки друг клуб в Европа.

Лацио остана без Алесио Романоли и Густав Исаксен в средата на седмицата, но първият може да се върне в състезанието, след като участва в тренировката в петък.

Наетият от Ювентус Николо Ровела се завръща, след като изтърпя европейско наказание, което означава, че Матиас Весино ще отиде на пейката, но като цяло Маурицио Сари ще направи сравнително малко промени в отбора, който започна в Мадрид.

Междувременно Симоне Индзаги използва силно променен отбор срещу Реал Сосиедад, предоставяйки почивка на капитана и голмайстор Лаутаро Мартинес. Аржентинецът отбеляза 28 гола в лигата през 2023 г., като само трима играчи в цялата история на "нерадзурите" са записали повече за една календарна година, така че Лаутаро ще започне срещата.

Нидерландското дуо Дензъл Дъмфрис и Стефан де Врий все още са извън строя поради контузия, докато повтарящ се проблем с ахилеса може да изключи ветерана Хуан Куадрадо.

Сари спечели и двата домакински мача като наставник на "бианкочелести" срещу Интер и е непобеден у дома срещу гранда от Милано в седем мача от Серия А. Интер обаче взе 19 точки от 21 възможни като гост този сезон, което ги прави страховит съперник и ни дава пълно основание да заложим на тях в тази среща. Освен това защитата на домакините е сполетяна от контузии, а това предполага, че за "орлите" ще е трудно да отговарят на високите стандарти на атаката на "нерадзурите".

Прогноза: Лацио - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Бисек
Ачерби
Бастони
Дармиан
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Закани
Имобиле
Андерсон
Алберто
Ровела
Гендузи
Марушич
Патрик
Казале
Ладзари
   
Проведел
 
Лацио (Маурисио Сари)

Обоснована прогноза: Лацио - Интер 1:2

  Сподели
231