Интер - Удинезе: "Нерадзурите" ще се завърнат на върха


Н. Гавазов

Интер - Удинезе:

Интер - Удинезе

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 09.12.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Марко Ди Бельо

След като се справи с шампиона в миналия кръг, сега Интер има по-лека задача - да посрещне борещия се за своето оцеляване скромен отбор на Удинезе. Ще подценят ли домакините своя съперник или ще видим поредната рутинна победа на кандидата за титлата в Серия А? Отговорът на този въпрос ще получим тази вечер.

"Нерадзурите“ се представят отлично в националното първенство. Отборът от Милано постигна 11 победи в 13 мача с едно поражение и две равенства, като се разписа 33 пъти на противниковата врата и допусна само седем попадения срещу собствената си врата.

В момента Интер има 35 точки и води в класирането. Основен конкурент на тима е Ювентус, който изостава само с две точки. Третият Милан не изостава на шест точки от лидера.

Що се отнася до Шампионска лига, миланци са втори в своята група, която включва още Реал Сосиедад, Бенфика и Залцбург и вече си осигуриха достъп до плейофите.

В последните 12 мача във всички турнири отборът няма загуба с девет победи и три равенства, така че домакините показват отлична форма.

С 12 точки Удинезе е на 16-о място в класирането на италианското първенство. Отборът е от зоната на изпадащите само с две точки.

Фриулците нямаха победа в шампионата през първите 10 кръга. През този период те загубиха три мача и седем пъти поделиха точки с опонентите си.

И едва в 11-ия игров ден "малките зебри" спечелиха първата си победа за сезона, надигравайки сензационно Милан с 1:0 като гост. Оттогава обаче Удинезе няма победа.

Сега отборът има поредица без победа от четири мача във всички турнири, с три равенства и едно поражение, което означава, че гостите имат откровено малки шансове поне да спечелят.

Проблемите с физическата форма на Интер се задълбочиха последния път, тъй като контузиите на нидерландското дуо Стефан де Врий и Дензъл Дъмфрис оставиха Симоне Индзаги без пълноценна защита.

Карлос Аугусто трябваше да играе на Стадио "Марадона", тъй като Бенджамин Павар (коляно) все още е извън игра. Алесандро Бастони трябва да се завърне в отбора, след като пропусна трите мача на Интер след международното прекъсване миналия месец.

Словенският централен защитник Яка Бижол е аут за Удинезе до януари след операция на фрактура на крака, докато дългосрочно отсъстващите Жерар Деулофеу, Енцо Ебосе и Бренер също остават извън строя.

Интер има своите кадрови проблеми, но срещу Удинезе те ще бъдат компенсирани с по-качествения състав на домакините. Не бива да правим паралел с мача Милан - Уцинезе, защото "нерадзурите" най-вероятно са гледали тази среща и са наясно до какво води едно подценяване, така че очакванията за победа на колектива на Симоне Индзаги завръщане на първото място.

Прогноза: Интер - Удинезе 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Удинезе (Габриеле Чофи)
 
Силвестри
   
Ферейра
Кабаселе
Перес
Ебоселе
Самарджич
Уолъс
Пайеро
Земура
Перейра
Лука
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Куадрадо
Агусто
Ачерби
Дармиан
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Удинезе 2:0

  Сподели
238