Милан ще има адски проблеми с Фрозиноне


Н. Гавазов

Милан ще има адски проблеми с Фрозиноне

Милан - Фрозиноне

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 02.12.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Матео Маркети

Милан подновява вътрешните си ангажименти, като приеме Фрозиноне в мач от 14-я кръг на Серия А. Тимът заема трето място, на 6 точки от втория Интер и на седем от лидера Ювентус, така че домакините ще търсят задължителна победа, за да намалят изоставането и да потушат критиките към ръководството на отбора.

След поредица от четири мача без победа, включваща две равенства и две загуби, Милан победи Фиорентина миналия уикенд,  като точно изпълнена дузпа от страна на Тео Ернандес в добавеното време на първото полувреме осигури закъснял успех за тима на Стефано Пиоли.

С наказания Оливие Жиру и други нападатели, или контузени, или не намиращи се във форма, 15-годишният нападател Франческо Камарда стана и най-младият играч в историята на Серия А след пристигането си от резервната скамейка, но "росонерите"  едва въздъхнаха с облекчение и бедите им се увеличиха.

Отправяйки се към предпоследния си мач от груповата фаза на Шампионска лига, Милан се върна в надпреварата с жизненоважна победа над Пари Сен Жермен, но във втория от трите поредни мача на Сан Сиро за седемдневен период те се провалиха във вторник.

Слизайки до последното място в тазгодишната "Група на смъртта“, домакините видяха Жиру да пропуска дузпа в началните минути и въпреки че Саму Чуквуезе по-късно отбеляза първия си гол за клуба малко преди почивката, те загубиха с 3:1 от лидера в група F Борусия Дортмунд.

В резултат на това "росонерите" сега трябва да победят Нюкасъл Юнайтед на Острова, за да запазят надеждите си за достигане до последните 16 живи, като в допълнение да се молят за победа на Дортмунд над ПСЖ.

В началото на ноември гостите успяха да се зарадват в Купата на Италия, когато спечелиха място на 1/8-финалите на турнира, побеждавайки като гост Торино след продължения (2:1).

Фрозиноне успя да развие този успех в Серия А. У дома той успя да победи Емполи с резултат 2:1, след което загуби от Интер (0:2) и победи Дженоа (2:1).

Въз основа на резултатите от 13 кръга на италианското първенство, отборът е на 10-о място, само на три точки зад зоната на евротурнирите и на осем точки от зоната на изпадащите.

В последните четири мача във всички турнири тимът постигна три победи с едно поражение, така че гостите са в добра форма.

Задълбочавайки дефанзивната криза на Милан, Малик Тиау бе принуден да напусне терена по време на поражението от Дортмунд във вторник, като халфът Раде Крунич трябваше да замени централния защитник: Пиер Калулу , Симон Кяер , Марко Пелегрино и Матиа Калдара вече бяха извън игра.

Оливие Жиру е наказан, така че след като Рафаел Леао (бедро) и Ноа Окафор (подколенно сухожилие) все още са аут, Лука Йович трябва да получи още един шанс да сложи край на головата си суша. Влязъл от резервната скамейка в средата на седмицата, сръбският нападател удари гредата, но не успя да намери мрежата и след осем мача в лигата, откакто беше под наем, той все още не е отбелязал гол.

Стефано Пиоли поне има още една налична опция за халфовата линия този уикенд, тъй като след шестмесечно прекъсване Исмаел Бенасер завърши завръщането си след операция на коляното - алжирският национал може да започне от пейката.

Междувременно Фрозиноне е без Абду Харуи поради контузия на крака, докато присъствието на Лука Мацители остава съмнително, след като той пропусна победата над Дженоа миналата седмица.

Левият защитник Рикардо Маркица също се бори с мускулен проблем, така че Иларио Монтеризи може да бъде възнаграден с място в стартовия състав.

От играчите, които са отбелязали повече от пет гола в петте най-добри европейски лиги този сезон, само Евън Фъргюсън от Брайтън и Хоув Албиън и сензацията на Реал Мадрид Джуд Белингам са по-млади от нападателя на Ювентус Матиас Соул, който трябва да подкрепи или Уалид Чедира, или Марвин Куни отпред.

Милан има адски кадрови проблеми и няма да е изненада, ако не успее да се справи със своя скромен, но сърцат съперник, който може да нарани домакините. И все пак, Фрозиноне загуби последните си четири мача като гост, така че ако търсим победител, той няма как да е друг, освен "росонерите".

Прогноза: Милан - Фрозиноне 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фрозиноне (Еузебио ди Франческо)
 
Турати
   
Монтеризи
Околи
Романьоли
Ойоно
Бурабия
Баренечея
Райние
Соул
Ибрахимович
Чедира
Йович
Пулишич
Лофтъс - Чийк
Чуквезе
Рейндерс
Муса
Ернандес
Крунич
Томори
Калабриа
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Фрозиноне 1:0

  Сподели
196