Алегри: Късметът се усмихва на смелите


Н. Гавазов

Алегри: Късметът се усмихва на смелите

“Допуснахме много наивен гол, още повече, че това се случи само няколко минути, след като поведохме. Интер неведнъж е показвал, че играе по-лесно, когато има комфорта да използва свободни пространства в половината на съперника. Знаехме, че те обичат да използват ниски центрирания и се бяхме подготвили, но получихме гол точно по този начин. Може би трябваше да извършим нарушение в хода на атаката. Ругани или Бремер бяха длъжни да стоят по-близо до Тюрам.

Късметът се усмихва на смелите, затова исках да действаме по-смело, по-агресивно. По-стабилни сме, отколкото в началото на сезона. Трябва да продължим да надграждаме и да сме по-уверени в защита.

Мисля, че това беше най-силният мач на Влахович с екипа на Ювентус. Той имаше период, в който не можеше да вкара гол, но се трудеше усърдно. Да не забравяме, че Душан е само на 23 години.

Играхме силно. Ювентус от три години не е бил в ситуация, в която с победа може да поведе в класирането. За мен този период е 4 години и половина. Целта ни остава място в топ 4. Имаме преднина пред петия в таблицата. Днес подходихме зряло срещу отбор, който беше готов да накаже всяка грешка. Можехме да избегнем допуснатия гол, но в мачове срещу най-силните се случват такива неща. Най-важното беше да не загубим, което ни дава допълнителен тласък в развитието ни като отбор", заяви Алегри.

  Сподели
173