Милан прекъсна неуспешната серия в Серия А (видео)


Н. Гавазов

Милан прекъсна неуспешната серия в Серия А (видео)

В събота, 25 ноември, в рамките на 13-ия кръг на Серия А Милан посрещна Фиорентина. Мачът завърши с победа на домакините с резултат 1:0.

Единственото попадение в този мач отбеляза защитникът на "росонерите" Тео Ернандес.

Тази победа позволи на Милан да прекъсне неуспешната си серия от четири мача в италианското първенство. Във временното класиране "червено-черните" се изкачиха на трета позиция, а Фиорентина е на шесто място.

Първото полувреме бе равностойно, като основната битка се водеше в средата на терена, а головите положения не бяха много. В добавеното време Тео Ернандес реализира дузпа, която самият той спечели след нарушение на Фабиано Париси.

Втората част премина при по-активна игра от страна на Фиорентина. Гостите повече владееха топката, но отправиха само два удара в очертанията на вратата на Менян, а и коефициентът за очаквани голове бе в полза на домакините ((xG): 1.66 – 0.67).   

Двубоят бе специален за таланта на домакините Франческо Камарда, който счупи рекорда за най-млад футболист в историята на италианския елит със своите 15 години, 8 месеца и 23 дни, появявайки се в 83-ата минута. Тийнейджърът, който има 400 гола за юношите на Милан, измести от първото място Уисдом Амей.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
169