Раниери: В Италия има твърде много чужденци


Н. Гавазов

Раниери: В Италия има твърде много чужденци

Старши-треньорът на Каляри Клаудио Раниери изрази убеждението си, че в италианския футбол има твърде много чуждестранни играчи и това пречи на развитието на местните таланти.

Присъствието на твърде много чуждестранни играчи е тема за разговори в Calcio от много години и според Transfermarkt френските играчи съставляват 8,9 процента от общия брой играчи в Серия А, а аржентинските играчи съставляват 6,9 процента. Серия А има 245 италиански играчи, което е много повече от броя на френските играчи (34).

Раниери наскоро говори с Радио 1  (чрез TMW ) за Серия А и той даде своите виждания за развитието на футболистите и заяви, че твърде много чуждестранни играчи са проблем за италианската игра.

 "Имаме много чужденци в Италия и италианските играчи, които искат да се появят, полагат малко повече усилия. Виждаме Распадори, Фратези, играчи на стартовата площадка, те се справят добре и със сигурност ще бъдат основни точки за националния отбор на бъдещето. Но много играчи са малко затворени от многото чужденци, които имаме", заяви Раниери.

Той също беше попитан дали това се отразява на растежа на националния отбор и Клаудио отговори: "Разбира се, ако говорим за Италия, фактът, че много, много чужденци играят, непременно има млади хора, които биха могли да бъдат използвани, но за тях вратите са затворени малко. Но ми се струва, че има много добри играчи и да видим. Това, което ни липсва, са нападателите, но вярвам, че Скамака, Распадори, Имобиле, всички, които привличаме, могат да свършат своята роля. Логично е да им помагат халфовете, защитниците, но ми се струва, че сме на прав път".

Според статистиката, повече италиански играчи играят в Серия А от броя на английските играчи, които играят във Висшата лига, въпреки че Серия А има по-голям брой националности. Дали аргументът на Раниери има тежест или не е доста сложна дискусия.

  Сподели
186