Моуриньо: Педро може да бъде и плувец


Н. Гавазов

Моуриньо: Педро може да бъде и плувец

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо се подигра с Педро от Лацио след нулевото равенство в Дарби дела Капитале на "Стадио Олимпико".

Сблъсъкът завърши без резултат, като и двете страни се бореха да създадат големи положения и загубиха по две точки. Но в играта имаше известна доза страст, но тя само заплашваше да прекипи.

След мача Моуриньо се прицели в Педро от Лацио за симулация и гмуркане, наричайки бившето крило на Джалороси "плувец“.

Португалецът каза: "Играха футболистите, които бяха в най-добро състояние, особено в средата на терена. Играха тези, които имаха главата и сърцето за мач от такова ниво. Знаех, че двама не могат да играят 90 минути, но имах решения, за да компенсирам взискателния им начин на игра.

Съдията има само един критерий за нас, давайки два жълти на двама защитници за 25 минути и това ни постави в затруднение. Педро е страхотен играч, но може да бъде и плувец заради начина, по който се хвърля на земята. Имахме страхотен мач, дори и с топка. Изпуснахме гол, имахме няколко възможности, които можехме да използваме по-добре. Руи на практика не докосна топката, но когато го направи, бе страхотно".

Моуриньо също беше попитан какво е говорил със старши-треньора на Лацио Маурицио Сари и той призна: "Той винаги е много мил с мен. Шегувахме се преди мача за това, което си казахме през седмицата и се обичаме. След мача си казахме, че никой от нас не се смее и не плаче. Ето какво излиза при равенство".

Португалецът също беше попитан дали е доволен от резултата или не и той отговори: "Много съм взискателен към себе си. Преди мача казах, че няма да забравя поражението в Прага, това говори много".

  Сподели
305