Интер - Фрозиноне: Лаутаро ще повтори постижение на Батистута


Н. Гавазов

Интер - Фрозиноне: Лаутаро ще повтори постижение на Батистута

Интер - Фрозиноне

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 12.11.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Федерико Диониси

След поредица от пет поредни победи във всички турнири, Интер посреща Фрозиноне и ще се опита да запише успех и да се върне на върха преди международната пауза.

След като удължи серията си без загуба до седем мача с победа с 2:1 над регионалния си съперник Аталанта в миналия кръг на Серия А, Интер си осигури участие на 1/8-финалите на Шампионска лига два мача преди края на груповата фаза на турнира. Следователно неудържимата форма на "нерадзурите" от октомври се пренесе в новия месец и след като загубиха само веднъж през този сезон, те са твърдо на път да се борят отново за Скудетото, след като спечелиха Купата на Италия и на косъм пропуснаха европейска слава през пролетта.

През последните 19 кръга на Серия А - на практика половин сезон - Интер записа 16 победи и само две поражения, като запази 11 чисти мрежи и взе общо 49 точки. През това време най-близките им съперници са Милан и Ювентус - и двата са с по 10 точки по-малко.

Не само, че вкараха най-много голове като цяло (27), най-много голове през второто полувреме (17) и повече от статични положения, отколкото всеки друг тим (осем), тимът също е допуснал и най-малко в открита игра (пет).

Шампионите от Серия В от миналия сезон ще пристигнат на "Сан Сиро", подкрепени от брилянтен старт в живота си сред елита на Италия, като наскоро празнуваха две победи в рамките на една седмица.

След като загубиха преднина от три гола и претърпявайки поражение с 4:3 от Каляри преди две седмици, отборът на Еузебио ди Франческо показа своята смелост, като победи Торино в Купата на Италия и след това взе максимума точки срещу Емполи в понеделник. Германският тийнейджър Арийон Ибрахимович - един от многобройните млади играчи под наем на "Стадио Стирпе" този сезон - бе точен и в двата мача, за да извади познатата фамилия отново на светло.

Към момента базираният в Лацио тим има 15 точки и заема 12-то място в таблицата за класиране, намирайки се по-близо до шестото място, отколкото до зоната на изпадащите.

Защитникът на Интер Бенджамин Павар бе принуден да напусне през първото полувреме на победата над Аталанта миналата седмица поради контузия в коляното и може да отсъства от игра до следващата година. Хуан Куадрадо (тендинит) също остава извън игра, но Марко Арнаутович се завръща в игра и трябва да започне неделния мач на пейката.

След като бе резерва в средата на седмицата, Лаутаро Мартинес би трябвало да е свеж за днес, а това е заплаха за гостите: аржентинският нападател вече има 12 гола от 11 мача в Серия А и последният чуждестранен играч, отбелязал поне 13 след 12 кръга бе неговият сънародник Габриел Батистута през 1994 г.

Междувременно атаката на Фрозиноне трябва да бъде ръководена от Марвин Куни, който наскоро замени наетия от Наполи Уалид Чедира. Двойката, собственост на Ювентус, Матиас Соуле и Енцо Баренечеа също ще участват за гостите, за които Абду Харуи и Франческо Джели остават недостъпни поради контузии.

Интер е истинска машина от началото на сезона и е трудно да си представим, че ще се подхлъзнат на "Сан Сиро" в неделя. Въпреки добрата си форма у дома, Фрозиноне спечелиха само две точки като гости досега и е малко вероятно да препънат фаворитите за Скудетото.

Предложението за победа с два гола за Интер и попадение за Лаутаро, който ще повтори постижението на Батистута от 1994 г.

Прогноза: Интер - Фрозиноне 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фрозиноне (Еузебио ди Франческо )
 
Турати
   
Ойоно
Романьоли
Около
Маркиза
Мацители
Баренечея
Райние
Соул
Ибрахимович
Куни
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дъмфрис
Бастони
Де Врий
Дармиан
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Фрозиноне 2:0

  Сподели
286