Милан се провали срещу Лече (видео)


FUTBOL-TV

Милан се провали срещу Лече (видео)

Неволите на Милан продължават, тъй като в 12-ия кръг на италианското първенство тимът стигна само до 2:2 при визитата на Лече, въпреки преднината от два гола до почивката.

Оливие Жиру откри резултата в 28-ата минута, а Тиджани Райндерс удвои само след 7 минути. Никола Сансоне в 66-ата обаче намали за домакините, а Ламек Банда изравни в 70-ата.

Така Милан събира 23 точки, остава на 3-ото място, но може да бъде задминат от Наполи. Интер води с 28, пред Ювентус с 26, а Лече се изравни с Дженоа и заема 14-о място с 14 точки.

Домакините дори можеха да направят пълен обрат в 94-ата минута, но системата за видеоповторения (ВАР) отмени попадението на Роберто Пиколи.

Макар през седмицата да обърнаха Пари Сен Жермен в Шампионската лига, в Серия А росонерите имаха едва една спечелена точка от три кръга. Милан пристигна в южния град с доста проблеми и те се увеличиха след само 8 минути, когато Рафаел Леао трябваше да напусне принудително терена след единоборство с Томазо Побега.

В 28-ата минута обаче Милан въпреки всички трудности откри резултата чрез Оливие Жиру, който по прекрасен начин отбеляза своя мач номер 100 с екипа на тима. Ноа Окафор, който влезе смяна вместо Леао, комбинира с Тео Ернандес, който пък даде последния пас. В 37-ата минута Росонерите удвоиха преднината си с първия гол за лятното попълнение Тиджани Рейндерс. Той завърши комбинация на Жиру с Самуел Чукуезе, но впечатли с резкия старт и експлозивността. Миг по-късно Рейндерс можеше и да направи 3:0, но ударът му срещна страничната греда.

Но сигналите за Милан дойдоха още преди почивката, когато Ламек Банда опари ръкавиците на Майк Манян с далечен изстрел. В началото на второто полувреме Милан пропусна още една възможност, което беше наказано от Лече. Центриране от корнер на Алексис Блин намери непокрит на задна греда Никола Сансоне и опитният футболист се разписа. 2:2 стана само след още 4 минути, когато комбинация на Пиколи със Сансоне намери Банда. Замбиецът намести топката на левия си крак и фалцовият изстрел стана неспасяем за Манян.

Лече почти спечели в 85-ата минута, когато удар на Сансоне след центриране на Валентин Жендри се отби в гредата, топката се разходи по голлинията, но не влезе. Малко по-късно Жиру напусна терена, отстранен с два жълти картона заради несъгласие с рефера.

А в 94-ата минута изстрел на Пиколи след лошо изчистване на защитниците на Милан попадна в мрежата, но преглед със системата ВАР видя как авторът на попадението е настъпил защитника Малик Тиав в опита да овладее топката. Така беше отсъден фаул и попадението отменено.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
142