Алегри: С мача с Каляри трябва да затворим цикъла


Н. Гавазов

 Алегри: С мача с Каляри трябва да затворим цикъла

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде интервю за La Gazzetta dello Sport, в което засегна различни теми.

"Не мислим за Интер, защото предстои почивка. Важният мач не е този след две седмици, а този с Каляри: иначе ще захвърлим всичко, което сме направили. Истината Опасността, както казах на момчетата е утре да имаме спад в напрежението или енергията. Ще са необходими уважение и смирение срещу Каляри, който познавам добре и за когото имам изключителни спомени както като треньор, така и като играч. Оттогава се промених, всяка година е различна от другата: за 19 години кариера нищо не е винаги същото. 

Това е важен мач за добро затваряне на цикъла, с всички победи. Раниери не ви дава предимства, отборът е уверен и има физика напред с Петаня и Паволети. Ще е нужно търпение, ще трябва да играем на техника и единство на отбора. Грешката, която е зад ъгъла, е желанието да прекалявате. Вместо това просто трябва да го направим и да приберем трите точки. Досега групата беше необикновена, но ние сме само в началото: трябва да запазим нисък профил, за да останем солидна група. Силата на този отбор са тези, които, въпреки че намират по-малко място, поддържат висока интензивност в тренировките.

Във Флоренция тези, които започнаха от самото начало, и тези, които влязоха, имаха отличен принос. Трябва да продължим така, загърбвайки личните цели в полза на отборните. Относно вратата, там всичко зависи от Шчесни, без евротурнирите ще бъде малко по-трудна година за Перин, който е страхотен вратар и за съжаление ще трябва да играе малко по-малко. Ето защо всички ние трябва да дадем всичко от себе си, за да се върнем в Шампионска лига. Радвам се, че италианските отбори се представят добре в евротурнирите, ние също искаме да се върнем. Шампионска лига е стимул и важна витрина за всички. Гати все още ще бъде там в защита, не можем да правим сметки с оглед на Интер. Все още трябва да преценя кой ще играе на мястото на Рабио. Или дали да сменим системата на играта", заяви Алегри.

  Сподели
172