Алегри: Срещу Фиорентина винаги се играе трудно


Н. Гавазов

Алегри: Срещу Фиорентина винаги се играе трудно

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира победата с 1:0 над Фиорентина в мач от 11-я кръг на Серия А.

"Срещу Фиорентина винаги се играе трудно. Те са много подвижни в атака, но моите играчи показаха страхотно представяне. Вкарахме гол, страдахме повече през първото полувреме, докато през второто Шчесни не трябваше да прави нито едно спасяване, въпреки всички центрирания.

Съжалявам, че след като печелехме топката с първата преса, не се възползвахме максимално от онези потенциални контраатакуващи ситуации, когато имаше необходимите пространства. Мачовете понякога се печелят със страдание, с добра защита. Имахме нужда от Костич да отиде малко по-дълбоко, за да бъде на същото ниво като Ругани, за да блокира Нико Гонзалес, което не се случваше достатъчно през първото полувреме. Фиорентина изигра много добър мач и можем само да им свалим шапка.

Защитавахме се забележително добре в наказателното поле и наистина имаше само един риск, изчистването на Ругани при онова центрирани. Това ми напомни на едно, което Андреа Бардзали направи в Ювентус-Дженоа, като взе топката буквално от главата на нападателя зад него. Даниеле трябваше да се бори за мястото си, когато имаше Киелини, Бардзали и Бонучи пред себе си, но когато се нуждаем от него, той винаги играе добре. Той се справя по-добре и с Бремер до себе си. Ругани, Бремер и Гати могат да се защитават на открит терен, но сега се учат да се защитават по-добре и в наказателното поле.

Скудетото? Винаги трябва да гледаме напред, но това не означава, че се целим в Скудетото. Интер, Милан и Наполи са по-добре оборудвани, те са по-консолидирани, докато ние разчитаме на някои млади и неопитни играчи. Мачът с Интер не означава нищо, сезонът е много дълъг и трябва да работим върху подобряването на нашите слабости. Интер е изграден от години, за да спечели Скудетото. Независимо от надпреварата за титлата Интер-Юве винаги е важен мач. Преди това обаче имаме среща с Каляри, който се върна на пистата с три поредни победи“, заяви Алегри.

  Сподели
176