Милан ще се завърне на победния път


Н. Гавазов

 Милан ще се завърне на победния път

Милан - Удинезе

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 04.11.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Хуан Лука Саки

Милан посреща Удинезе в мач от 11-ти кръг на Серия А с надеждата да се завърне на победния път, след като се смъкна от първо на трето място.

В последния кръг "росонерите“ имаха преднина от два гола срещу действащите шампиони от Наполи благодарение на гола на Оливие Жиру, но миланци не успяха да реагират на силния отговор на "партинопеите“ през втората половина на срещата. Това бе третият пореден мач без победа за хората на Стефано Пиоли във всички турнири, след като те паднаха с 1:0 у дома от Ювентус и с 3:0 като гост от ПСЖ по-рано.

Удинезе продължи невероятната си серия от равенства, като си подели плячката за пети път в Серия А миналия уикенд. Този път фриулци го направиха в сблъсъка срещу Монца, когато Лоренцо Лука успя да изравни по средата на второто полувреме. Това равенство бе четвърто поредно за "зебрите", които заемат 17-то място в таблицата за класиране, със 7 точки в своя актив. Напомняме, че срещата с Монца отбеляза треньорския дебют за Габриеле Чофи, който пое Андреа Сотил начело, тъй като Удинезе все още е един от само двата отбора в лигата без нито една победа в десет кръга.

Въпреки че Пиер Калулу може да отсъства до 2024 г. поради контузия на бедрото, получена в Неапол миналата седмица, Малик Тиав се завръща след наказание заради червения си картон срещу Ювентус. Поради малък мускулен проблем, Кристиан Пулишич може да получи почивка, с едно око за решаващ мач у дома срещу ПСЖ следващия вторник; следователно Лука Ромеро или Ноа Окафор биха могли да попаднат в мислите на Стефано Пиоли.

Габриеле Чофи е готов да използва най-силния си наличен отбор, но ресурсите му остават ограничени: Жерар Деулофеу , Бренер , Кингсли Ехизибуе , Енцо Ебосе и Томас Кристенсен не са на разположение. Постоянните играчи на първия отбор Яка Биджол , Нехуен Перес и Роберто Перейра трябва да се завърнат заедно със сръбския полузащитник Лазар Самарджич , който беше близо до присъединяване към Интер през лятото и отново е свързван с преместване нагоре в хранителната верига на Калчо по време на предстоящия трансферен прозорец.

- Отборите постигнаха по една победа в директните срещи в предишния сезон на Серия А.

- Милан постигна само една победа в последните пет мача срещу Удинезе, три от които завършиха наравно.

- И двата отбора отбелязаха във всичките последни седем срещи между тези тимове.

Този мач представлява идеална възможност за Милан да се върне към победите след скорошни препъвания, причинени от поредица от трудни мачове. "Росонерите" не се намират в блестяща форма, но за 26 мача те имат само две поражения от отбори в долната половина на таблицата.

Нашето предложение е за победа на домакините и поне два гола в мача.

Прогноза: Милан - Удинезе 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Удинезе (Габриеле Чофи )
 
Силвестри
   
Перес
Бийол
Кабаселе
Ебоселе
Самарджич
Уолъс
Ловрик
Камара
Перейра
Лука
Леао
Жиру
Ромеро
Рейндерс
Крунич
Муса
Ернандес
Тиау
Томори
Калабриа
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Удинезе 2:0

  Сподели
195