Интер ще спре възраждането на Рома


Н. Гавазов

Интер ще спре възраждането на Рома

Интер - Рома

Стадион: "Сан Сиро", Торино

Дата: 29.10.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Фабио Мареска

Две победи след завръщането си от международната пауза оставиха Интер в добра форма както на вътрешния терен, така и в Европа, тъй като след победата с 3-0 миналата седмица над Торино, в средата на седмицата "нерадзурите"  събраха седем точки от девет възможни в група D на Шампионска лига. Финалистите от миналия сезон отнесоха Ред Бул Залцбург във вторник вечерта, когато Алексис Санчес и Хакан Калханоглу се разписаха, само дни след като последният отбеляза и в Торино, за да помогне на Интер да се утвърди на върха в класирането на Серия А.

С впечатляващ рекорд от 24 отбелязани гола и само пет допуснати, отборът на Симоне Индзаги спечели седем от първите си девет мача в лигата и се намира точно над градския съперник Милан, който се подхлъзна срещу Ювентус миналата седмица.

"Нерадзурите" обаче не успяха да спечелят нито един от последните си двe домакинства в Серия А - загуба от Сасуоло и равенство с Болоня - така че преди да тръгнат на път за дербито на Ломбардия с Аталанта и обратната среща срещу Залцбург, те ще се стремят да се върнат към победите на "Сан Сиро".

И домакините имат всички основания да се надяват, защото са без загуба в 11 от последните си 12 мача в лигата срещу столчиани, като спечелиха четири от последните пет срещи.

Впрочем, единствената победа на Рома в тази мрачна поредица дойде преди малко повече от година, когато Ромелу Лукаку все още бе играч на Интер.

Оттогава много неща се промениха за белгийския нападател, чието постоянно завръщане на "Сан Сиро" бе отменено, след като бяха разкрити тайни преговори за трансфер с Ювентус; последва трансфер в Рим, където отново започва да процъфтява.

Под ръководството на бившия си наставник Жозе Моуриньо, головете на Лукаку изстреляха Рома нагоре в таблицата на лигата и след като постигнаха само една победа от първите си шест мача в лигата този сезон, сега те спечелиха всеки от последните три - изравнявайки най-добрата си серия под ръководството на Моуриньо.

Съвсем наскоро "джалоросите" победиха с 1:0 като домакин с 10 играчи благодарение на късния удар на Стефан Ел Шарави на "Олимпико" и се наложиха над опонента си от Лига Европа Славия Прага с 2-0 в четвъртък вечерта, когато Лукаку отново намери вратата.

Моуриньо - който загуби шест от последните си седем мача срещу бивши клубове във всички състезания - отхвърли въпросите за бъдещето, като стегна защитата на отбора си и го върна обратно в битката за топ 6, но срещата с Интер в Милано сега наистина ще бъде голям тест за столичани.

Летните попълнения Хуан Куадрадо и Марко Арнаутович остават недостъпни за треньора на Интер Симоне Индзаги този уикенд.

След като Маркус Тюрам , Федерико Димарко и Николо Барела започнаха на резервната скамейка срещу Залцбург, и тримата трябва да се завърнат в състава на домакините в неделя, докато Франческо Ачерби също може да бъде включен в отбраната на Индзаги.

След като смени вратаря и защитниците си в средата на седмицата, бившият наставник на Интер Жозе Моуриньо ще се върне към възможно най-силния си състав; той обаче ще наблюдава развоя на събитията от трибуните, тъй като бе изгонен за подигравка с треньорския щаб на Монца миналия уикенд.

Пауло Дибала отново се присъединява към капитана Лоренцо Пелегрини в лазарета, заедно с дългосрочно отсъстващите Мараш Кумбула и Тами Абрахам, както и Ренато Санчес, така че Андреа Белоти трябва да започне отпред. Крис Смолинг се завърна в пълна тренировка, но може да не започне от самото начало.

Интер е с 23 победи, 12 равенства и само 9 поражения в предишните 44 домакински срещи с Рома.

И двата отбора отбелязаха само два гола в последните пет мача помежду си.

Фаворит в двубоя е Интер. Домакините са с по-голяма дълбочина на състава, имаха два дни повече за почивка, освен това гостите са без важни играчи. Победа на Интер с гол на Лаутаро изглежда напълно реално.

Прогноза: Интер - Рома 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рома (Жозе Моуриньо)
 
Патрисио
   
Манчини
Йоренте
Ндика
Карсдорп
Кристанте
Паредес
Ауар
Спинацола
Белоти
Лукаку
Тюрам
Мартинес
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дъмфрис
Бастони
Ачерби
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Рома 1:0

  Сподели
181