Ювентус няма да има проблеми с Торино


Н. Гавазов

Ювентус няма да има проблеми с Торино

Ювентус - Торино

Стадион: "Алианц Торини", Торино

Дата: 28.10.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Ермано Фелициани

С шанса да вземе първото място в Серия А - поне за един ден - Ювентус ще търси победата над Хелас Верона в събота вечер.

През миналата седмица "бианконерите" гостуваха на Милан и след като напуснаха "Сан Сиро" с ценна победа 1:0, торинци са само на 2 точки от лидера Интер  на точка от втория Милан. В интерес на истината Юве имаше проблеми на "Сан Сиро", даже когато домакините бяха с десет човека. В крайна сметка ударът на Мануел Локатели от далечно разстояние най-накрая намери мрежата и бившият халф на Милан видя името си на таблото точно седем години след като вкара победния гол на росонерите в еквивалентния мач. За статистиката ще кажем, че това бе първи гол за Мануел от 50 мача, като една трета от ударите му идваха извън наказателното поле.

Алегри продължава да твърди, че отборът не се е завърнала в борбата за Скудето след две мрачни години, но подобни приказки нямат основание след победите над Лацио и Милан, а и липсата на евротурнири е само плюс за торинци.

Верона е без победа в 32 предишни мача като гост срещу Ювентус в италианския първенство - претърпявайки не по-малко от 27 поражения - така че тежестта на историята със сигурност е натоварена срещу тях този уикенд.

Колективът на Марко Барони ще пътува до Торино, след като спечели само две точки от последните си седем мача, което ги замесва в битката за запазване на мястото в Серия А. След обрат с 1:3 у дома срещу Наполи последния път, Хелас загуби последните си два мача и е изправен пред три поредни поражения в лигата за първи път през тази календарна година.

Николо Фаджоли и Пол Погба са наказани, а бразилското дуо Данило и Алекс Сандро са аут поради контузия. Матиа Де Шилио лекува дълкговременна травма и се очаква да се върне до 2024 г. След проблеми с фитнеса, първите избрани нападатели Федерико Киеза и Душан Влахович започнаха на пейката срещу Милан, но последният може да е готов да замени Аркадиуш Милик в предни позиции в събота вечерта.

Междувременно единствените притеснения на Верона относно контузии са свързани с Хуан Кабал и неговия колега защитник Исак Хиен, които и двамата ще бъдат оценени в късния следобед.

Преди днешния мач  "бианконерите" спечелиха всеки от последните си три мача в лигата срещу Верона, като запазиха суха мрежа във всеки, а също така отбелязаха във всяка от последните 20 срещи на тимовете.

Верона никога не е побеждавала на "Алианц Торино".

Ювентус е фаворит в мача. Домакините имат не само здрава защита, но и силно нападение. "Срамежливият" навън Хелас Верона няма нужното качество да се противопостави на набиращия форма тим от Торино.

Прогноза: Ювентус - Хелас Верона 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Верона (Марко Барони)
 
Монтипо
   
Амионе
Давидович
Маняни
Фараони
Дуда
Фолоруншо
Дойг
Лазович
Нгонге
Бонацоли
Кийн
Костич
Рабио
Локатели
Макени
Уеа
Ругани
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Верона 2:0

  Сподели
254