Моуриньо: Не мислех, че Лукаку е толкова важен за Интер


Н. Гавазов

Моуриньо: Не мислех, че Лукаку е толкова важен за Интер

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо изрази изненада от разговорите между ръководството на Интер и играчите за трансфера на нападателя Ромелу Лукаку в друг италиански клуб през летния трансферен прозорец.

"Не мислех, че той е толкова важен за Интер. Да, Ромелу спечели Скудето, две Купи, Суперкупа, но в Интер, освен него, още 200 играчи направиха същото. Бих искал да разбера защо преминаването на Лукаку от Интер в Рома, за да помогне на своя треньор, е драма.

Например, Канаваро премина от Интер в Юве без никакви проблеми в миналото. Нямаше проблеми и с Виери, а трансферът на Ромелу в Рома по някаква причина беше изненада за мнозина. Никога не бих си помислил, че той е толкова в сърцата на феновете на Интер“, заяви Моуриньо.

Лукаку проведе три сезона с Интер, в които игра 132 пъти за "нерадзурите" и отбеляза 78 гола. Да припомним, че клубът от Милано миналото лято се отказа от преговорите за закупуването на белгиеца от Челси, след като стана известно за връзките и споразуменията на Ромелу с Ювентус.

Този сезон Лукаку играе за Рома под наем. В девет мача във всички турнири белгиецът отбеляза седем гола.

  Сподели
192