Марота: Никой в Интер не мисли за Лукаку


Н. Гавазов

 Марота: Никой в Интер не мисли за Лукаку

Главният изпълнителен директор на Интер Джузепе Марота заяви, че нито един човек в клуба не мисли за решението на Ромелу Лукаку да откаже завръщане на "Сан Сиро" това лято.

Белгийският национал изстреля "нерадзурите" до титлата в Серия А за сезон 2020/21 с 24 гола под ръководството на Антонио Конте, преди да напусне със сделка за £97,5 милиона в Челси през същото лято.

Въпреки това, Лукаку се бореше да се аклиматизира отново към живота във Висшата лига и влоши отношенията си с феновете, след като призна, че копнее за завръщане в Серия А.

Воплите на 30-годишния играч бяха чути миналото лято, когато той се върна в Интер под наем за цял сезон, по време на който отбеляза 14 гола и направи седем асистенции в 37 мача, спечелвайки Купата на Италия и Суперкупата на Италия, заедно с прибирането вицешампионски медал от Шампионска лига.

Още един престой на "Сан Сиро" - или под наем, или за постоянно - се обсъждаше за Лукаку след края на сезона, но също така се разбра, че нападателят е преговарял с Ювентус, което накара Интер да се почувства предаден.

Трансферът в Ювентус не се материализира за Лукаку, но бившият играч на Манчестър Юнайтед сега се събра отново с Жозе Моуриньо в Рома и може да се похвали със седем гола от първите си осем мача за "джалоросите".

Преместването на Лукаку на "Стадио Олимпико" може да стане постоянно срещу £37 милиона през лятото на 2024 г., а Марота бе попитан за поведението на нападателя.

Изпълнителният директор на Интер обаче настоя, че играчът на Челси вече не е тема на дискусия на "Сан Сиро": "Лукаку представлява нашето минало, това е просто нашето минало.

Никой не мисли за него в Интер, дори един човек. Неговото поведение? Случва се във футбола. Не се случва за първи път".

  Сподели
324