Милан ще излъже Ювентус


Н. Гавазов

Милан ще излъже Ювентус

МиланЮвентус

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 22.10.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Маурицио Мариани

След като спечели седем от осем мача, Милан посреща Ювентус в двубой от 9-я кръг на Серия А.

С единствената си загуба - шокиращо поражение в дербито с 5-1 от Интер - Милан вече натрупа 21 точки този сезон и се завръща от двуседмична пауза в опит да спечели осем от началните си девет мача в Серия А само за трети път в клуба история.

Съвсем наскоро "росонерите" успяха да постигнат такъв подвиг в кампанията за спечелването на Скудетото през 2021/22 г., а отборът на Стефано Пиоли със сигурност се взира отново в италианската титла този сезон, след като се провали в защитата на Скудетото през миналата година.

Точно преди паузата Милан за малко да се провали срещу новака Дженоа - след като останаха без гол в продължение на 87 минути, "росонерите" най-накрая поведоха чрез Кристиан Пулишич, но драмата едва сега започваше: и двамата вратари бяха изгонени по време на добавеното време, което наложи Оливие Жиру да застане между гредите. Французинът спечели аплодисментите за това, че смело направи важно спасяване, а хората на Пиоли напуснаха Лигурия с трите точки и първо място в Лигата.

Двете нулеви равенства в Шампионска лига обаче поставят "росонерите" в догонваща позиция в най-голямата клубна надпревара в Европа, в която ще се завърнат следващата седмица в битка срещу Пари Сен Жермен във френската столица.

Юве се оттегли на международната пауза с победа 2:0 над Торино. "Бианконерите" за последно загубиха от своите градски съперници преди 19 дербита, като спечелиха 15 пъти.

След последната среща на стадион "Алианц Стейдиъм", където Федерико Гати и Аркадиуш Милик се разписаха, статистиката показа, че хората на Макс Алегри са запазили мрежата си суха във всеки от последните си три мача, с което броят им достигна не по-малко от осем в 13 срещи от лигата, като се отчитат и резултатите от миналия сезон.

Като цяло, акцентът към момента е върху сигурната отбрана, но само това не е достатъчно за връщане на предишната слава на Юве и е очевидно, че тосканският специалист им върху какво да поработи.

Възстановяването на предишната слава на Юве – много от които той беше основна част – остава огромна задача и връщането в спора за Скудето след две мрачни години на терена и извън него в крайна сметка може да се окаже твърде много като цел. В момента торинци са трети, на 4 точки от утрешния си съперник и при успех ще се доближат на две точки от лидера Интер.

Готов да направи първия си старт за Милан този уикенд, 40-годишният вратар Антонио Миранте ще бъде повикан от Стефано Пиоли, тъй като Майк Мейнян трябва да изтърпи наказание след изгонването си срещу Дженоа и травмата на лятното попълнение Марко Спортиело. Милан ще бъде без френския краен защитник Тео Ернандес, който също е наказан, докато участието на Рубен Лофтъс-Чийк е под въпрос поради проблем с адуктора.

Междувременно за Ювентус се завръщат Федерико Киеза и Душан Влахович след почивката, но бразилското защитно дуо Данило и Алекс Сандро няма да бъдат на разположение.

 В допълнение, треньорът на Юве Макс Алегри трябва да направи поне още една промяна в състава, който започна срещу Торино, тъй като младият полузащитник Николо Фаджоли бе замесен в скандала със залаганията на италианския футбол и вече изтърпява наказание.

Милан може да се смята за уязвим без няколко ключови играчи, но атакуващият тризъбец на "росонерите" изглежда много мощно и вероятно това ще повлияе на резултата.

Прогноза: Милан – Ювентус 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макс Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Ругани
Макени
Мирети
Локатели
Рабио
Костич
Милик
Влахович
Леао
Жиру
Пулишич
Рейнердс
Айдли
Муса
Флоренци
Тиав
Томори
Калабрия
   
Миранте
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Ювентус 1:0

  Сподели
206