Интер ще пречупи Торино


Н. Гавазов

Интер ще пречупи Торино

Торино - Интер

Стадион: "Олимпико", Торино

Дата: 21.10.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Матео Маркети

След като загуби първото място точно преди международната пауза, Интер ще се опита да стъпи на върха с победа на Торино в събота вечер. "Биковете" от своя страна ще направят всичко възможно да прекъснат головата си суша. Торино - Интер е мач, който дава огромни възможности на почитателите на залозите, така че сме убедени, че този двубой няма да остане без внимание.

Торинци записаха две равенства и две загуби, включително поражението в Дерби дела Моле, което доведе до низходящ тренд и в крайна сметка хората на Иван Юрич се озоваха на 14-то място в таблицата за класиране. Всъщност случващото се има своето обяснение - "биковете" вкараха гол преди повече от 270 минути, когато Дуван Сапата изравни срещу Рома. От друга страна Торино е много дисциплиниран в защита, което не е изненада с оглед на стила на работа на Юрич - само три отбора имат повече чисти мрежи през този сезон.

Интер направи 2:2 като домакин на Болоня преди международната пауза и мнозина свързаха това с умората от мача с Бенфика, който "нерадзурите" спечелиха с 1:0 и наистина трябваше да вложат много усилия за успеха. Така хората на Симоне Индаги допуснаха да бъдат изпреварени от Милан и сега са втори с две точки зад градския съперник. Това, което трябва да подчертаем обаче е играта като гост. Интер спечели всичките си гостувания през този сезон, като не допусна гол, а вкара седем, като 5 от попаденията са на Лаутаро Мартинес.

Торино е без Брандън Сопи, Кофи Джиджи и Алесандро Буонджорно. Саба Сазонов току-що се завърна в състава след контузия на крака. В нападение, водещият стрелец от миналия сезон Антонио Санабрия вероятно ще остане на резервната скамейка, като Дуван Сапата ще има задачата да сложи край на головата суша на Торо. Последният обаче е играл 483 минути срещу Интер в домакинските мачове от Серия А, без да отбележи нито веднъж - успявайки само с един удар към вратата.

Тъй като Марко Арнаутович остава извън терените поради контузия, а Алексис Санчес игра 90 минути и в двата мача на Чили от квалификациите за Световната купа, капитанът на Интер Лаутаро Мартинес трябва да започне като титуляр за гостите в събота. Хуан Куадрадо има проблеми с ахилеса, така че няма да участва този уикенд, но иначе Симоне Индзаги има пълен състав, от който да избира.

Интер пристига със смразяваща статистика, след като спечели седем от последните си два мача с Торино, вкарвайки средно по два гола в среща. Без съмнение, гостите са фаворити, така че "биковете" ще трябва да почакат за победа поне до следващия уикенд.

Прогноза: Торино - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Павар
Де Врий
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Мартинес
Тюрам
Сапата
Карамох
Влашич
Лазаро
Ричи
Илич
Беланова
Родригес
Тамезе
Шурс
   
Милинкович-Савич
 
Торино (Иван Юрич)

Обоснована прогноза: Торино - Интер 1:2

  Сподели
190