Лукаку: Знам какво се случи зад кулисите


Н. Гавазов

 Лукаку: Знам какво се случи зад кулисите

Нападателят на Рома Ромелу Лукаку потвърди, че се готви да дава интервюта за трансферната си сага през миналото лято.

Откакто се завърна в Челси след сезон под наем в Интер миналото лято, Лукаку се оказа изолиран от първия отбор на "сините".

Лукаку бе търсен от много клубове, но в крайна сметка Ромелу отиде под наем в Рома, за която отбеляза седем гола в осем мача, включително всички състезания.

В същото време Лукаку затаи злоба към хората, които му поставяха пречки и лъжеха за него. 30-годишният белгиец обещава да разобличи враговете си с поредното нашумяло интервю.

"Трябва да изчакам подходящия момент. Всички ме познавате. Когато говоря, аз съм директен. Не се занимавам с политика.

Знам какво се случи зад кулисите и когато разказвам историята си, искам всички да изслушат веднъж моята гледна точка и да не изваждат нищо от контекста. Докато не дойде моментът за това. Справяме се добре - в Рома спечелихме последните си три мача и аз тръгнах за националния отбор в добро настроение. Освен това, това е важна седмица за националния отбор. Но прочетох толкова много глупости.

Хората твърдяха, че ще отида в един определен клуб (Интер), но това нямаше смисъл.

Имаше и няколко клуба, в които не бих отишъл. В един момент бях готов да избухна. Когато 90 процента от това, което казват за теб, не е истина, е трудно да си държиш устата затворена. Преди пет години аз определено щях да избухна, но сега не си хабя енергията за това. Дори и сега. Ако наистина кажа истината точно в този момент, мнозина биха били шокирани.

Просто искам да дам пример от НБА с Леброн Джеймс, въпреки че не съм като Леброн. Бам, бам, бам – той понесе много критики, но се справи непоколебимо с тях. Искам да имам същия манталитет.

Цяло лято бях фокусиран върху това, което правя най-добре: да играя футбол. Много хора говориха от мое име, но аз работих усилено индивидуално.

Колкото по-интензивни ставаха преговорите с Рома, толкова по-усилено тренирах. Трябва да благодаря на Раджа Найнголан, защото той ми разказа много за клуба и неговите фенове.

Освен това, разбира се, говорих с Жозе Моуриньо. Заради контузии не играх на добро ниво две години, Световното първенство бе драматично за мен, седях на пейката в мачове от Шампионска лига... За мен бе важно да намеря клуб, в който ще мога да поема отговорност и където ще намеря съотборници, които също са способни да постигнат нещо. Никога не съм се съмнявал, че ще се сработя с Моуриньо“, заяви Лукаку пред Daily Mirror.

  Сподели
240