Милан ще вземе трите точки срещу Дженоа


Н. Гавазов

Милан ще вземе трите точки срещу Дженоа

Дженоа - Милан

Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа

Дата: 07.10.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Марко Пичинини

Дженоа и Милан ще затворят програмата на кръга за събота вечер и феновете на италианския футбол има защо да застанат пред телевизорите и да се отдадат на този мач, въпреки доминацията на "росонерите" в сблъсъка.

Дженоа катастрофира тежко у дома си в първия мач след завръщането си в елита, но след това лигурци показаха, че са много боеспособен отбор, който играе атрактивен футбол и не се съобразява с никакви авторитети. "Грифоните" победиха двата римски отбора след фиаското срещу Фиорентина, направиха равен с Наполи и допуснаха две минимални загуби на гости на Торино и Лече. В миналия кръг Дженоа бе близо до успеха срещу Удинезе, но домакините изравниха в добавеното време на срещата.

Милан е с третия най-добър старт през 21 век, след като събра 18 точки и е на върха на таблицата заедно с Интер. Впрочем, "росонерите" допуснаха единствената си загуба до момента именно от градския съперник, но като цяло хората на Стефано Пиоли показват зрялост и с играта си намекват, че са готови за битка за титлата. Миланци допуснаха само един гол в последните си три срещи в Лигата, което е доказателство за добрата работа в защитен план след петте получени попадения срещу Интер. Що се отнася до Шампионска лига, там Милан събра две точки от два мача, като в средата на седмицата завърши наравно на гости на Борусия Дортмунд.

Дженоа е без Кевин Стротман (мускул) и Милан Бадел (флексор) остават големи съмнения за мача на Мараси в събота вечерта. Стефано Сабели (глезен) обаче може да се завърне навреме, за да играе роля. На върха Алберт Гудмундсон и нападателят на Италия Матео Ретеги отбелязаха по три пъти в Серия А този сезон, а последният път, когато Дженоа имаше двама нападатели след седем мача във висшия дивизион, беше през 1977 г. Въпреки това, последният трябва да преодолее проблем с коляното, за да започне срещу Милан.

С Рубен Лофтъс-Чийк все още не е на разположение, заедно с Раде Крунич (бедро) и дългосрочно отсъстващия Исмаел Бенасер (коляно), опциите в халфовата линия на Милан остават ограничени този уикенд.

Интересно е да кажем, че Милан е единственият отбор в петте най-добри европейски лиги, който има двама играчи с три гола и три асистенции този сезон, като и двамата трябва да играят в предни позиции във формация 4-3-3. Оливие Жиру вече записа четири попадения и три асистенции в Серия А, а Рафаел Леао , по три от всеки.

- Милан влиза в мача на фона на четири поредни победи над Дженоа.

- "Росонерите"  отбелязаха поне два гола в осем от предишните девет мача с Дженоа.

Дженоа играе атрактивно под ръководството на Алберто Джилардино, но Милан показа, че има страхотно нападение и вероятно това ще е основната причина "росонерите" да си тръгнат от Лигурия с трите точки.

Прогноза: Дженоа - Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Флоренци
Томори
Тиау
Ернандес
Муса
Адли
Рейндерс
Пулишич
Жиру
Леао
Ретеги
Гудмундсон
Матуро
Малиновски
Френдруп
Торсби
Де Уинтър
Васкес
Бани
Драгустин
   
Мартинес
 
Дженоа (Алберто Джилардино)

Обоснована прогноза: Дженоа - Милан 1:2

  Сподели
248