Юве ще спечели Дерби дела Моле


Н. Гавазов

Юве ще спечели Дерби дела Моле

Ювентус - Торино

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 07.10.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Давиде Маса

Ювентус посреща Торино в Дерби дела Моле като част от програмата на 8-я кръг на Серия А. През последните години "бианконерите" ясно доминират над градския си съперник, но това не прави по-малко гореща атмосферата около сблъсъка. Очакванията са така да бъде и сега, въпреки че двата тима се представят по-добре в защита, отколкото в нападение.

Ювентус отправи само два удара към вратата при нулевото равенство срещу Аталанта миналия уикенд. Старши- треньорът Масимилиано Алегри очевидно има определени проблеми със своя звезден нападател Душан Влахович, тъй като го остави на пейката в толкова важна афера. Преди това Ювентус победи Лече с 1:0 на този стадион и със сигурност ще се сблъска с големи проблеми, опитвайки се да разбие защита на Торино, която е не по-малко компактна от тази на "вълците". Към момента "бианконерите" са четвърти в класирането на Серия А с актив от четири победи, две равенства и едно поражение в седем мача.

Трино също влиза в мача след нулево равенство, след като не успя да победи Верона миналата седмица. Това означава, че "биковете" не могат да вкарат гол в три от първите си седем мача, разписвайки се последно чрез Дуван Сапата срещу Рома преди две седмици. След като взе само една точка от мачове срещу двата клуба от Рим, преди да останат без гол срещу Верона, Торино сега влиза в един от най-трудните си изпитания на фона на серия от три мача без победа и след обещаващия старт на кампанията 2023-24 г. те отново затънаха в средата на таблицата.

Все още страдащ от проблем с гърба, Душан Влахович е под съмнение за Дерби дела Моле, но Аркадиуш Милик може да се завърне от контузия в прасеца навреме, за да играе. Алекс Сандро, Пол Погба и Матиа Де Шилио са извън терените по различни причини.

Междувременно Торино има по-дълъг списък от отсъстващи, с които трябва да се бори, тъй като Брандън Сопи (подколенно сухожилие) и Саба Сазонов (крак) наскоро се присъединиха към Алесандро Буонджорно , Мергим Войвода и Кофи Джиджи в лазарета. Тъй като Пиетро Пелегри продължава да се бори за физическа форма, а Антонио Санабрия не достига най-доброто от себе си, лятното попълнение Дуван Сапата се очаква да води предната линия на Торо в събота. Колумбиецът отбеляза шест гола в Серия А срещу Ювентус в миналото и заедно с Джовани Симеоне от Наполи е отбелязал повече пъти от всеки друг срещу "бианконерите" от 2016 г.

- Ювентус е доминиращата сила в историята на Дарби дела Моле с 30 победи, 9 равенства и само 3 поражения в последните 42 срещи с Торино.

- "Бианконерите"  ще влязат в това дерби на фона на шест победи и две равенства в последните осем мача срещу Торино.

- Три от предишните четири сблъсъка между  торинските съперници завършиха с по-малко от три отбелязани гола.

Не очакваме голове и сега. Предполагаме, че треньорите ще акцентират върху организацията в защита и като цяло ще играят предпазливо. Победата обаче ще бъде за отбора с по-голямо качество на състава - Ювентус.

Прогноза: Ювентус - Торино 1: 0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Торино (Иван Юрич)
 
Милинкович-Савич
   
Шурс
Тамезе
Родригес
Беланова
Илич
Ричи
Лазаро
Влашич
Радонич
Сапата
Милик
Киеза
Камбиасо
Рабио
Локатели
Фаджули
Макккени
Данило
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Торино 1:0

  Сподели
305