Болоня ще скъса нервите на Интер


Н. Гавазов

 Болоня ще скъса нервите на Интер

Интер - Болоня

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 07.10.2023 г.

Час: 16:00

Съдия: Марко Гуида

Двата отбора с най-добри резултати в защита във висшия дивизион на италианския футбол ще се изправят един срещу друг в събота следобед, когато Интер ще бъде домакин на Болоня в мач от осмия кръг на Серия А.

"Нерадзурите" бързо забравиха шокиращото домакинско поражение от Сасуоло, като вкараха четири безответни гола на Салернитана като гост миналия уикенд. Влезлият като резерва Лаутаро Мартинес беше герой с четири гола за по-малко от 30 минути и сега той твърдо държи първото място в голмайсторската класация на лигата с девет гола в седем изяви. Хората на Симоне Индзаги споделят върха в класирането на лигата с градския съперник Милан с шест победи от седем мача. Ще добавим, че "нерадзурите" са с най-добра атакуваща и дефанзивна статистика в Серия А с 19-3 голова разлика. Интер също така постигна успех във вторник вечер в Шампионска лига, след като Маркус Тюрам ги изведе до много важна победа с 1:0 над Бенфика във втория кръг на състезанието.

Болоня започна кампанията си с домакинска загуба от Милан, но колективът на Тиаго Мота се стабилизира след това и записа шест мача без нито едно поражение, което изкачи тима на 8-ма позиция в клаисрането. В този период попадат и равенствата срещу Ювентус и Наполи, а в миналия кръг Болоня помете Емполи с 3:0, като Рикардо Орсолини оформи хеттрик в срещата. Ще добавим, че това бе четвъртата поредна суха мрежа за болонци, които са без загуба в гостувания в Серия А.

Хуан Куадрадо се завърна на резервната скамейка на Интер в средата на седмицата, но не се очаква той да започне мача срещу Болоня в събота. Отборът на Индзаги е без контузените Давиде Фратези , Марко Арнаутович и Стефано Сенси , които не се очаква да се завърнат преди международната пауза. Деветте гола на Мартинес изпреварват всички в Серия А, а капитанът на Интер може да постигне двуцифрени цифри този уикенд.

Болоня може да се справи без Джон Лукуми, чиято дата на завръщане от контузия на връзките остава неизвестна. Мота няма да разполага и със Стефан Пош и Адама Сумаоро, като двойката отсъства съответно до ноември и януари 2024 г.

- Отборите си размениха домакински победи през последните два сезона.

- Интер Милано обаче постигна две отделни победи с 6-1 над Болоня в последните два сблъсъка на Стадио Джузепе Меаца.

- Нерадзурите имат 16 победи, 4 равенства и само 6 загуби в последните 26 домакински срещи с Болоня.

Болоня ще паркира автобуса и ще чака своите шансове от контраатаки. Тимът от Емилия-Романя допусна един гол по-малко от днешния си съперник, което е намек, че миланци трябва да работят допълнително, за да отключат вратата на съперника. Очевидно е, че днешната среща няма да е разходка за домакините, но все пак ще отдадем предпочитанията си към тях.

Нашето предложение е за победа на Интер, под 2.5 гола в мача и суха мрежа за домакините. Комбинацията от трите предложения пък би донесла добра печалба. Успех!

Прогноза: Интер - Болоня 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Болоня (Тиаго Мота)
 
Скорупски
   
Де Силвестри
Беукема
Калафиори
Кристиансен
Аебишер
Фройлер
Орсолини
Фъргюсън
Ндойе
Зиркзее
Тюрам
Мартинес
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дармиан
Бастони
Де Врий
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Болоня 1:0

  Сподели
287