Аталанта - Ювентус: Над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Аталанта - Ювентус: Над 2.5 гола в мача

Аталанта - Ювентус

Стадион: "Джевис", Бергамо

Дата: 01.10.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Даниеле Чифи

Ювентус и Аталанта, които в таблицата за класиране са разделени само от една точка, ще се срещнат в мач от 7-я кръг на Серия А.

Спечелвайки последователни мачове в лигата без допуснат гол за първи път от почти година, Аталанта постигна три победи от три във всички състезания, като победи Хелас Верона в средата на седмицата. Бергамци поразиха врата на съперника си в 13-та минута на мача на "Бентегоди", което в крайна сметка се оказа достатъчно да бъдат прибрани трите точки. Този успех дойде малко след победата с 2:0 над Каляри и със същия резултат над Раков в Лига Европа по-рано.

Усещайки натискът след сензационната загуба с 4:2 от Сасуоло миналата седмица, Алегри спря последната вълна от критики като поведе Ювентус към победата у дома срещу Лече във вторник вечерта. Резултатът 1:0 дойде благодарение на гола на Аркадиуш Милик в 57-та минута и не изглежда твърде убедително, но нека не забравяме, че южняците са в отлична форма и играят много стабилно в защита. Така или иначе хората на Алегри намалиха разликата с лидерите преди кръга и днешен успех ще позволи на "Старата дама" да се доближи на два пункта от миланските отбори. Всъщност Ювентус може да се окаже отново в битката за Скудето след няколко сезона на спад, тъй като Алегри и сие след неделното пътуване до Бергамо ще пътуват до Милано точно преди международната пауза.

Аталанта остава без двете си големи летни попълнения в атака, тъй като Джанлука Скамака и Ел Билал Туре отсъстват в обозримо бъдеще. Тогава Адемола Лукман и наетият от Милан Чарлз Де Кетелаер може да се сдвоят на върха, въпреки че Марио Пашалич игра като фалшива деветка в сряда. Впрочем Луис Муриел е друга алтернатива.

Все още без Алекс Сандро , Матиа Де Шилио и Пол Погба по различни причини, Ювентус също така може да бъде лишен и от една от своите опции в нападение, тъй като Мойс Кийн има проблем с пищяла. Към момента липсват официални съобщения за Мойс, но е ясно, че информация за състоянието му ще получим преди двубоя.

Душан Влахович,  който отбеляза три гола в последните си три мача в Бергамо, тренираше индивидуално, но след като влезе като резерва срещу Лече, сега той трябва да започне титуляр с Федерико Киеза, а Аркадиуш Милик да отиде на пейката. Тъй като Юве няма европейски футбол, който да ги тревожи тази година, Макс Алегри може да определи най-силния си стартов състав без да с съобразява с ротации, като Бремер ръководи задните трима, а Мануел Локатели управлява нещата в центъра на полузащитата.

Очакваме мач с висок резултат между Аталанта и Ювентус, предвид изключителните атакуващи способности на двата отбора. Следователно нашият основен избор е над 2,5 гола в края на мача.

Избирането на победител е изключително трудно в срещата и затова ще насочим вниманието в друга посока - да кажем гол на Федерико Киеза по всяко време в двубоя.

Прогноза: Аталанта -Ювентус 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Макккени
Фаджули
Локатели
Рабио
Камбиасо
Киеза
Влахович
Де Кетелере
Купмайнерс
Лукман
Руджери
Едерсон
Де Рун
Запакоста
Колашинац
Скалвини
Толой
   
Мусо
 
Аталанта (Джан Пиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Ювентус 2:2

  Сподели
237