Милан с обрат срещу Каляри


FUTBOL-TV

Милан с обрат срещу Каляри

Милан обърна Каляри от 0:1 до 3:1 в среща от 6-ия кръг на италианското Калчо, като новите момчета в тима на росонерите се нагърбиха с водеща роля. Тимът събра 15 точки и се изравни със съгражданите от Интер, които по-късно днес посрещат Сасуоло и могат да се окажат отново единствени с пълен актив на върха.

Ноа Окафор и Рубен Лофтъс-Чийк вкараха дебютните си голове в Серия А, а Фикайо Томори се разписа за 1:2 в последната минута на първата част. Срещата иначе започна с атаки на домакините, които имаха претенции за дузпа срещу Зито Лувумбо, но съдията показа, че Томори е взел чисто топката от крака му. Но именно този футболист откри резултата в 20-ата минута. Той открадна топката от Ясин Адли, направи двойно подаване с уругваеца Нахитан Нандес и след това с мощен изстрел не остави надежди на вратаря Марко Спортиело.

Милан изравни с първото попадение на Окафор, дошло пет минути преди края. То обаче по-скоро беше подарено от Борис Радунович, който не се ориентира от пробив на Кристиан Пулишич по крилото и последвалото центриране. Сръбският вратар малко по-късно се реваншира с невероятно спасяване, но секунди по-късно се предаде пред новия изстрел на Томори. След час игра и Лофтъс-Чийк се разписа, отново след асистенция на Пулишич.

  Сподели
127