Милан ще вземе трите точки срещу Каляри


Н. Гавазов

Милан ще вземе трите точки срещу Каляри

Каляри - Милан

Стадион: "Унипол Домус", Каляри

Дата: 26.09.2023 г.

Час: 19:30

Съдия: Федерико Ла Пеня

Каляри на Клаудио Раниери ще се опита да потърси първата си победа в Серия А за сезона, когато Милан гостува на Унипол Домус в сряда вечер. "Росонерите" обаче спечелиха 4 от последните 5 мача между двата тима, а последният двубой през март 2022 година завърши с успех за миланци, така че островитяните са изправени пред тежка задача.

Каляри спечели промоция чрез плейофите на Серия В през миналия сезон, но екипът от Сардиния се бори да се адаптира към изискванията на футбола от най-висок клас, като записа две равенства и три загуби, за да остане без победа през тази кампания. Въпреки че островитяните показаха дух и решителност при нулевите равенства с Торино и Удинезе, те бяха напълно надиграни при пораженията от Интер Милано, Болоня и Аталанта. За да направят нещата още по-лоши за хората на Клаудио Раниери, те успяха да отбележат само един гол в пет мача в лигата, откакто получиха повишение, което означава, че само последният клуб Емполи е вкарал по-малко голове в Серия А от Каляри този сезон. Също така си струва да се отбележи, че Каляри регистрира само шест удара към вратата в първите си пет мача този сезон, подчертавайки атакуващата слабост на отбора, като 21-годишният анголски нападател Зито Лувумбо вкара единствения гол на островитяните през 2023-24 .

Междувременно Милан постигна победа с 1:0 над Хелас Верона през уикенда, благодарение на попадението на Рафаел Леао в осмата минута, което означава, че отборът на Стефано Пиоли се намира на три точки зад вечния съперник Интер Милано в таблицата за класиране. Всъщност единственото поражение на Милан за сезона дойде срещу градските им съперници при унизителни обстоятелства, тъй като "нерадзурите" спечелиха  Дерби дела Мадонина с 5:1. Отборът на Пиоли започна кампанията си с три последователни победи, като победи Болоня, Торино и Рома, като отбеляза общо осем гола, така че фиаското срещу Интер дойде като изненада.

Каляри ще бъде без контузена двойка Джанлука Лападула (глезен) и Марко Рог (коляно), докато Елио Капрадоси , Якопо Десогус , Алесандро Ди Пардо , Якуб Янкто и Леонардо Паволети са под въпрос за двубоя в сряда.

Милан, от друга страна, изглежда ще бъде без Исмаел Бенасер (коляно), Матиа Калдара (глезен),  Пиер Калулу (мускул) и Майк Мейнян (възстановява се) за пътуването до Сардиния, докато има въпросителни относно годността на полузащитник Раде Крунич.

Като се има предвид, че Каляри е без победа и вкара само един гол до момента, шансовете на Милан да вземе трите точки стават големи.

Очакваме гостите да доминират и да постигнат комфортна победа.

Прогноза: Каляри - Милан 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Спортиело
   
Тиав
Кяер
Томори
Флоренци
Лофтъс-Чийк
Рейндерс
Муса
Пулишич
Леао
Жиру
Лувумбо
Шомуродов
Аци
Дейола
Макумбу
Сулемана
Нандес
Оберт
Досена
Хацидиакос
   
Радунович
 
Каляри (Клаудио Раниери)

Обоснована прогноза: Каляри - Милан 0:2

  Сподели
194