Рядко виждан автогол и груби грешки водят до първата загуба на Юве (видео)


FUTBOL-TV

Рядко виждан автогол и груби грешки водят до първата загуба на Юве (видео)

Сасуоло срази Ювентус с 4:2 в зрелище от петия кръг на италианската Серия А и му нанесе първа загуба от началото на сезона, спирайки го да се изкачи на върха при успех.

В 12-ата минута резултатът бе открит в полза на Сасуоло. Арманд Льорианте достигна до топката и стреля лошо към средата на вратата, все пак Войчех Шчесни допусна комична грешка и кълбото се озова в мрежата му.

Ювентус изравни в 21-ата минута, след като Матиас Вина си вкара автогол при опит да избие центриране. 

Четири минути преди последния съдийски сигнал за край на първото полувреме, Сасуоло отново излезе напред. В 41-ата минута Матеус Енрике проби през средата и подаде за Доменико Берарди, който с удар с левия си крак прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Ювентус.

"Старата госпожа“ отказа да се предаде и след почивката тръгна в атака да търси изравняването, а домакините контраатакуваха опасно. Федерико Киеза (78) получи топката от Николо Фаджоли и успя да вкара за 2:2 с мощен удар в наказателното поле.

Радостта на гостите продължи кратко, тъй като в 82-ата минута Андреа Пинамонти стигна до отбита топка в наказателното и стреля с глава, пращайки кълбото в мрежата на Ювентус за 3:2.

В четвъртата минута на добавеното време интригата приключи, след като Федерико Гати изпрати топката в собствената си врата.

След успеха Сасуоло се изкачи на 11-ата позиция с 6 точки. Ювентус остана четвърти с 10 точки и на 2 зад лидерите Интер и Милан.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
250