Погба поиска контраанализ


Н. Гавазов

Погба поиска контраанализ

Полузащитникът на Ювентус Пол Погба, обвинен в допинг, поиска контраанализ в съответствие с процедурата на антидопинговите правила. Резултатите от проба В, взета след мача Удинезе – Ювентус на 20 август, ще станат известни на 20 септември. При положителен резултат, потвърден от контраанализите, антидопинговата прокуратура ще започне разследване, съобщава Sky Sport Italia.

Изданието съобщава, че ако бъде признат за виновен, играчът може да получи дисквалификация до две години. Наказанието може да стане по-тежко, ако разследването установи, че нарушението на антидопинговите правила е свързано с употребата на определено забранено вещество и прокуратурата може да докаже, че нарушението е умишлено. В този случай Погба може да бъде отстранен за до четири години.

По-рано бе съобщено, че футболистът възнамерява да базира защитата си на концепцията за "незнание“ за нарушение на антидопинговите правила и на "незнание“ за забранените свойства на консумирания продукт.

Междувременно Ювентус е готов да спре изплащането на заплатата на играча, ръководейки се от съответната клауза от колективния договор.

  Сподели
171