Ювентус ще запише първа домакинска победа


Н. Гавазов

Ювентус ще запише първа домакинска победа

Ювентус - Лацио

Стадион: "Алианц “, Торино

Дата: 16.09.2023 г.

Час: 16:00

Съдия: Фабио Мареска

Серия А се завръща след международната пауза, като честа да открият кръга се пада на Ювентус и Лацио, които ще се изправят един срещу друг на "Алианц" в Торино.

"Бианконерите" ще търсят първата си домакинска победа през сезона, но така или иначе формата между съперниците е несъпоставима. Ювентус записа две победи като гост и равенство у дома, което осигури на тима седем точки и трета позиция в таблицата за класиране. Консервативният стил на Макс Алегри е изразява в запазване на сухи мрежи, но в същото време дуото Федерико Киеза  - Душан Влахович наказва противниците във всеки двубой.

Както казахме, формата на двата тима е различна. Лацио започна много лошо, с поражение на гости на Лече, а след това изненадващо загуби домакинството си на Дженоа. Столичани обаче изригнаха точно в дербито на юга, побеждавайки действащия шампион Наполи с 2:1, при това на собствения му терен. Луис Алберто откри резултата и така стана вторият халф с поне един гол и асистенция в последните осем сезона в Серия А. А победният гол дойде от новото попълнение Даичи Камада.

Домакините не разчитат на Погба за тази седмица, а и в обозримо бъдеще, тъй като френският халф има забрана за допинг и в момента се появиха спекулации за евентуално прекратяване на договора му. Матиа де Шилио лекува травма. Лацио е без кадрови проблеми, след като Педри излекува травмата си.

Ювентус загуби последната си среща с Лацио - с 2:1 на "Олимпико" през април, но торинци имаха 4 победи и 2 равенства в предишните двубои.

Какво да очакваме от сегашния сблъсък? Първо, това е двубой между двата най-добри дефанзивни тима през миналия сезон. В тази връзка не бива да очакваме много голове. Второ, ако домакините не са гледали мача на Лацио с Наполи, тогава те ще имат проблеми, защото столичани са смъртоносни в контраатаките.

Нашето предположение е, че Ювентус ще доминира в мача и с много търпение и разум ще постигне минимален успех.

Прогноза: Ювентус - Лацио 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лацио (Маурисио Сари)
 
Проведел
   
Марушич
Касале
Романьоли
Хисай
Камада
Каталди
Алберто
Андерсон
Имобиле
Закани
Влахович
Киеза
Камбиасо
Фаджули
Локатели
Рабио
Костич
Данило
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Лацио 1:0

  Сподели
296